Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Ζητούμενο τα δωρεάν τροφεία στα 3Β, παρά τις αποφάσεις

Την επίμονη θέση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απάλλαξε τους γονείς για όλη τη σχολική χρονιά 2013-14 πρόβαλλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Κοντονής στη χθεσινή (Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του σώματος.

Το θέμα ανέκυψε μετά από καταγγελία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστα Πασακυριάκου, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βεβαίωσαν ήδη οφειλές γονέων για τροφεία του 2013 στην εφορία. Ο Κώστας Πασακυριάκος κατήγγειλε το γεγονός ως “αισχρό“, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πολλές σκέψεις, παλινωδίες και συνεδριάσεις, κατέληξε να καταργήσει τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

“Η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι ενιαία και η απόφαση που λάβαμε για μη καταβολή τροφείων είχε ισχύ για όλο το σχολικό έτος“, υποστήριξε ο Διονύσης Κοντονής, ζητώντας από τον ΟΑΠΠΑ, το νομικό πρόσωπο του δήμου που έχει στην ευθύνη του τους παιδικούς σταθμούς, να ανακαλέσει τις χρεώσεις των δημοτών.

Δεν φάνηκε πάντως τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής να έχουν την ίδια γνώμη.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Ζαχαράτος, σημείωσε ότι η απόφαση αφορούσε το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2014 και τόνισε ότι για τις οφειλές που έφτασαν στην ταμειακή υπηρεσία πριν από το τέλος του έτους, είναι υποχρέωση των υπαλλήλων να εφαρμόσουν τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Στο ίδιο πνεύμα παρενέβη και ο Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, που ζήτησε οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να λαμβάνονται με κάθε προσοχή ώστε να αποφεύγονται ασάφειες και κενά, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι της ταμειακης υπηρεσίας είναι υπόλογοι στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επομένως δεν παίρνουν εντολές από τον δήμαρχο.

Απόφαση δεν ελήφθη, παρόλο που διατυπώθηκε η πρόταση να αναθεωρηθούν οι χρεώσεις και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους γονείς κατέβαλλαν τροφεία από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας