Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Σημαντικό βήμα για τον πολεοδομικό εκσυγχρονισμό του Κόρμπι Βάρης

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο συνεδρίασε στις 31 Ιουλίου το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) και ενέκρινε την αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Κόρμπι της Βάρης.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είχε καταθέσει την ολοκληρωμένη μελέτη στο ΣΥΠΟΘΑ από τις 27 Αυγούστου 2019 “αλλά για διάφορους λόγους (αλλαγή σύνθεσης συμβουλίου ΣΥΠΟΘΑ, κορονοϊος κ.α.) το Συμβούλιο δεν είχε συγκληθεί και δεν είχε λάβει καμία απόφαση”.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται η έγκριση της μελέτης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος η σύνταξη και υπογραφή και δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής Κόρμπι από τον Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος της πολεοδομικής μελέτης.

Ο Δήμος κάνει λόγο για “πολύ σημαντική εξέλιξη”, η οποία “αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων της περιοχής Κόρμπι, οι οποίες αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν και να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή και των υπόλοιπων απαιτούμενων έργων υποδομής που περιμένουν επί αρκετές δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής”.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι πολεοδομικές εκκρεμότητες της Δημοτικής Ενότητας Βάρης απασχολούν τη διοίκηση του Δήμου από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οριστική επίλυση τους και το τέλος της ομηρίας των κατοίκων της περιοχής. Όλες οι προσπάθειες της διοίκησης και των στελεχών του Δήμου θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι να επιλυθεί και η τελευταία εκκρεμότητα και η Βάρη να αποκτήσει επιτέλους ένα πλήρες σύγχρονο και λειτουργικό σχέδιο πόλης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας