Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Στο Κορωπί για την κρίση του κρασιού η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Συνάντηση εργασίας με τους Οινοποιητικούς Φορείς της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε την Τετάρτη κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο Κορωπί βρέθηκαν ο Γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Τζελέπης, η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας και βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Διευθυντής της ΚΟ Βασίλης Έξαρχος και το μέλος του Κεντρικού Συν. Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Χατζησωκράτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί με σκοπό την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για την ενίσχυση και στήριξη του κλάδου.

Όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα, “η καταστροφική επιβολή από την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η δυσβάσταχτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η γραφειοκρατία αλλά και η ασφάλεια εγκαταστάσεων και οι κλοπές προϊόντων, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που έθεσαν οι οινοπαραγωγοί και τα οποία οδηγούν έναν από τους σημαντικότερους αγροτικούς τομείς της χώρας σε αφανισμό”.

img_4411

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άδικη εξαίρεση της Αττικής από τα αγροτικά προγράμματα ενισχύσεων της ΕΕ καθώς και στην υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων της Αττικής, που θεωρήθηκαν αστικά, με αποτέλεσμα την άδικη επιβάρυνσή τους.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου και να ζητούν την απόσυρση του τόσο άδικου φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης το κλιμάκιο των βουλευτών επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με παραγωγούς και εργαζόμενους.

img_5165

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας