Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Εξώδικο Κορτζίδη κατά ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Δέκα τέσσερα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, κατέθεσαν εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με το εξώδικο αυτό, διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση να προωθηθούν οι διαδικασίες ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το καλούν να σταματήσει τις περαιτέρω σχετικές ενέργειες, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση συντρέχουν ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκομένων σε αυτή την αγοραπωλησία οργάνων για τις οποίες επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους.

Ειδικότερα καλούν το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ:

  1. Να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της «Ελληνικό Α.Ε» πριν αυτή εγκριθεί από τη Βουλή, και πριν εγκριθεί τουλάχιστον το ΕΣΧΑΔΑ.
  2. Να μην προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης που εξασφαλίζει με οποιοδήποτε τρόπο στον προτιμώμενο επενδυτή άδεια Καζίνο ή δικαιώματα κυριότητας και επιφανείας στην επίδικη έκταση.
  3. Να δώσει στη δημοσιότητα την σύμβαση που πρόκειται να υπογράψουν με την Lamda Development.
  4. Nα δώσει στη δημοσιότητα την αποτίμηση της αξίας του «Ανεξάρτητου Οίκου» που ανέρχονταν στο εξευτελιστικό ποσό των 560.000.000 ευρώ.
  5. Να δώσει στη δημοσιότητα τις εκθέσεις των Χρηματοοικονομικών Συμβούλων και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και των προβλεπόμενων αμοιβών όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή την διαδικασία.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “η ενέργεια αυτή καταδεικνύει την αταλάντευτη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού – και κυρίως της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των γύρω δήμων – να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα για την αξιοποίηση του χώρου με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σύμφωνα τη μελέτη του ΕΜΠ”.

Το εξώδικο υπογράφουν οι εξής:

1.Κορτζίδης Χρήστος,
2.Γεωργακάκη Ροϊδή,
3.Πορτάλιου Ελένη,
4.Ταστάνης Αναστάσιος
5.Μπελιά Ελένη,
6.Ιατρίδου Μαριλένα,
7.Φερενίκη Βαταβάλη,
8.Μπουσουλένγκας Αλέξανδρος
9.Κίνιας Σπυρίδων
10.Τότσικας Πάνος
11.Μπαδόγιαννης Άκης
12.Ράικος Αθανάσιoς
13.Μαστρογιαννόπουλος Παναγιώτης,
14.Χαλικιά Σοφία

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας