Connect with us

Hi, what are you looking for?

περιφερεια Αττικης

Κώστας Δέδες: Η Αττική πάει μπροστά με προγραμματικές δεσμεύσεις, όχι με «αντί»

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

Ο μαχόμενος δικηγόρος και πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Δέδες συντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά Αττική Μπροστά και μιλά στο 3vita.gr για το ρόλο της περιφερειακής διοίκησης, την προσωπικότητα του φίλου του όπως τονίζει Νίκου Χαρδαλιά αλλά και για το σημερινό έλλειμμα εκπροσώπησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

«Παρά το στερεότυπο για τα πλούσια 3Β, είναι περιοχή που δικαιούται αναπτυξιακό μέρισμα»

Αλήθεια, είναι χρήσιμη για τον πολίτη η Περιφέρεια Αττικής;

Το ερώτημά σας υποδηλώνει μια πικρή αλήθεια, ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους αγνοούν τη σπουδαιότητα του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και τις πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που έχει. Αρκεί να σας αναφέρω ότι το πρόγραμμα έργων που υλοποιεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ σε τεχνικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν τις ζωές όλων. 

Η αντιπλημμυρική προστασία είναι μία από τις κεντρικότερες ευθύνες της Περιφέρειας και όπως γνωρίζετε είναι ένας τομέας τον οποίο η κλιματική αλλαγή φέρνει δραματικά στο προσκήνιο. Η διαχείριση απορριμμάτων, η φροντίδα του εθνικού οδικού δικτύου, η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών, κεντρικά έργα όπως σχολικά κτίρια, αθλητικές υποδομές και παιδικά σταθμοί είναι μερικά από τα έργα που αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια βάσει ενός κεντρικού σχεδιασμού. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι ένας όχι απλώς χρήσιμος, αλλά και κρίσιμος κρίκος στην αναπτυξιακή αλυσίδα της κοινωνίας μας. 

Γιατί με τον Νίκο Χαρδαλιά;

Θεωρώ ότι είναι ένας δοκιμασμένος και πολύπειρος πολιτικός που υπηρέτησε για πολλές θητείες την αυτοδιοίκηση αλλά και την κεντρική διοίκηση από κρίσιμα πόστα. Είναι αναντίρρητο ότι άφησε έργο και ένα θετικό στίγμα που αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να πάει την Αττική μπροστά, να πάει την περιφερειακή αρχή μπροστά, να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα με τον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο που χαρακτηρίζει τη μεθοδολογία του με ό,τι και αν καταπιαστεί. Εκτιμώ παράλληλα ότι ο φίλος μου Νίκος Χαρδαλιάς έχει και την αμέριστη στήριξη τόσο της ηγεσίας όσο και σύσσωμης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που εγγυάται μια μεγάλη νίκη στις ερχόμενες τοπικές εκλογές. 

Και κάτι επιπλέον: Η παράταξή μας είναι η μοναδική που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών βάσει προγραμματικών δεσμεύσεων και προτάσσοντας συγκεκριμένο έργο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις συγκροτήθηκαν και κατέρχονται στον εκλογικό στίβο με μόνη ταυτότητα την αντιπολίτευση, το «αντί». 

Οι πολίτες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για ποιο λόγο να σας επιλέξουν;

Μελετώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαπίστωσα ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έμεινε κατά την τρέχουσα θητεία πίσω στις προτεραιότητες. Ήταν εμφανής η απουσία περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών που γνωρίζουν καλά την περιοχή και που θα έπρεπε να είχαν πιέσει τη διοίκηση για αναπροσαρμογή των αποφάσεων. Αυτό έγινε ορατό και από τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με στελέχη της Περιφέρειας ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων. 

Κοιτάξτε, υπάρχει ένα στερεότυπο για τα 3Β, ότι είναι πλούσιος Δήμος και άρα δεν έχει ανάγκες. Αυτό είναι απόλυτα ανακριβές και άδικο. Ο Δήμος δέχεται απίστευτη πίεση στις υποδομές του από χιλιάδες επισκέπτες κατά την εκτεταμένη πλέον θερινή περίοδο. Είναι εξίσου ευάλωτος αν όχι περισσότερο λόγω του πυκνού περιαστικού πρασίνου στα φυσικά φαινόμενα. Και βέβαια δικαιούται αναπτυξιακό «μέρισμα» από αυτό που διανέμει η Περιφέρεια Αττικής καθώς στα 3Β υπάρχουν περιοχές που ακόμη αναπτύσσονται οικιστικά. Προσωπικά γνωρίζω καλά τα τοπικά θέματα, έχουμε άριστες σχέσεις με τον Δήμαρχο και θεωρώ ότι θα εκπροσωπήσω επάξια την περιοχή και όχι μόνο. 

Ποιος είναι ο Κώστας Δέδες; 

Γεννήθηκα το 1971 στην Αθήνα. Είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είμαι κάτοχος πτυχίου Νομικής και έχω κάνει σπουδές δημοσιογραφίας, κατέχοντας τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους στο Αστικό Δίκαιο, στα Ναυτιλιακά και τις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Από το 1999 έως και σήμερα έχω διδάξει Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις σε πληθώρα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Είμαι νομικός σύμβουλος σε σειρά εταιριών, ενώ έχω διατελέσει νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σύμβουλος στην Επιτροπή Εμπορίου και Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η καθημερινή επαφή με τις επιχειρήσεις και την αγορά συνέβαλε στην ενασχόλησή μου με την πολιτική αρχικά ως Τομεάρχης στη Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Συνεργάτης της Γραμματείας Ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια υπήρξα Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 με τον Συνδυασμό «Αττική Νέα Προοπτική» και τον Βασίλη Κικίλια. Ήμουν υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2015 στο Υπόλοιπο Αττικής και στις εκλογές του 2019 στην Ανατολική Αττική. Έκτοτε είμαι μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και συντονιστής της ομάδας Επενδύσεων.

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement