Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Κώστας Σφέτσας ο νέος αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο δημοτικός σύμβουλος από τη Βάρη, Κώστας Σφέτσας. 

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει το κενό που άφησε με τον θάνατό του ο Φιλάρετος Χατζηστεφάνου στη στενή ομάδα της δημοτικής αρχής.

Οι αρμοδιότητες που θα έχει στο εξής ο Κώστας Σφέτσας είναι οι ακόλουθες:

Λειτουργία των ΚΕΠ, λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης καταγραφής προβλημάτων και αιτημάτων των πολιτών, λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, λειτουργία της Γραμμής του Δημότη και επιμέλεια του εορταστικού διακόσμου.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται στη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου ο Παντελής Κασιδόκωστας.

Στην πράξη, με την απόφασή του αυτή ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατήργησε την Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος. Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων αυτών του Δήμου περνούν σιωπηρά αποκλειστικά στον Δημοσθένη Βαμβασάκη, ο οποίος ως εντεταλμένος σύμβουλος υπέγραφε ως “αναπληρωτής” για τους τομείς αυτούς για όσο διάστημα ήταν αντιδήμαρχος ο Φιλάρετος Χατζηστεφάνου.

Ο δήμαρχος των 3Β αποφάσισε να ορίσει ως …αναπληρωτή του αναπληρωτή Δημάρχου τον Νίκο Βάση, μια θέση που δεν προβλέπεται από τον “Καλλικράτη”.

Το παρασκήνιο

Πλούσιο παρασκήνιο συνόδευσε την απόφαση αυτή. Στον παραπάνω από ένα μήνα που μεσολάβησε από τον θάνατο του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου (12 Νοεμβρίου) μέχρι τον ορισμό του αντικαταστάτη του (15 Δεκεμβρίου) οι πιέσεις που δέχτηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν διαρκείς και έντονες.

Το όνομα του Κώστα Σφέτσα περιλαμβανόταν στην ομάδα αντιδημάρχων του δεύτερου μισού της δημοτικής θητείας, όπως ο καταμερισμός είχε συμφωνηθεί προεκλογικά ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού Κωνσταντέλλου.

Απρόσμενος παράγοντας τον Μάρτιο του 2017 ήταν τα έντονα διαβήματα του Μιχάλη Ανδριόπουλου, που διεκδίκησε και τελικώς έλαβε την αντιδημαρχία Καθαριότητας, με τον Κώστα Σφέτσα να υποχωρεί μπροστά στα διλήμματα που του έθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μετά τον θάνατο του Φιλάρετου Χατζηστεφάνου, η συζήτηση για τις αντιδημαρχίες άνοιξε εκ νέου. Όμως τη θέση που άφησε κενή ο Φιλάρετος Χατζηστεφάνου διεκδικούσε πολύ δυναμικά ο Δημοσθένης Βαμβασάκης, ο οποίος άλλωστε μέχρι τώρα αντικαθιστούσε στην αφάνεια τον ασθενούντα αντιδήμαρχο.

Η σολομώντεια λύση που έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν να χρίσει μεν τον Κώστα Σφέτσα αντιδήμαρχο με αντιμισθία, όπως του είχε υποσχεθεί το 2014, όμως να του αφαιρέσει αρμοδιότητες.

Ο Δημοσθένης Βαμβασάκης θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Πρασίνου, της Καθαριότητας και των Νεκροταφείων, χωρίς όμως το “χαρτοφυλάκιο” και την αντιμισθία.

Η ομάδα πλέον των 5 αντιδημάρχων του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι από τοπικιστική άποψη ετεροβαρής. Τρεις αντιδήμαρχοι προέρχονται από τη Βάρη (Παπαμιχαήλ, Βάσης, Σφέτσας) ένας μόλις από τη Βούλα (Ανδριόπουλος) και ένας από τη Βουλιαγμένη (Κασιδόκωστας).

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας