Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Δημήτρης Κωστούλας: δικαίωση ή ελπίδα για δικαίωση;

Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπουλου μετέβη χθες στην πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου πριν ακριβώς τρία χρόνια είχε αυτοκτονήσει με περίστροφο ο συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Χριστούλας. Ο θάνατός του και η επιστολή που είχε αφήσει συγκλόνισαν τότε όλη την Ελλάδα.

Μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, στον τόπο της αυτοκτονίας πήγαν η ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης και τα μέλη της Επιτροπής για τη διερεύνηση του Δημόσιου Χρέους. Εκεί συναντήθηκαν με την κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, Έμυ και πλήθος πολιτών που είχε συγκεντρωθεί για να τιμήσει σιωπηρά τη μνήμη του.

Πολλά λουλούδια και πολλά σημειώματα. Σε ένα από αυτά διαβάζουμε «Ο Κωστούλας δικαιώνεται». Κανονικά, η φράση αυτή έπρεπε να τελειώνει με ένα ερωτηματικό. Δικαίωση για τον Κωστούλα αλλά και για τους χιλιάδες άγνωστους σε εμάς ανθρώπους που λύγισαν στα χρόνια των μνημονίων κι έβαλαν τέλος στη ζωή τους θα ήταν μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και ανασφάλεια. Όσο οι συνθήκες που οδήγησαν τον Δ. Κωστούλα στο θάνατο παραμένουν, δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση. Μόνο για ελπίδα για δικαίωση…

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας