Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα;

Άφωνη έμεινε όλη η Ελλάδα από την άγρια δολοφονία του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.  Ο 83χρονος πολυβραβευμένος λογοτέχνης βρέθηκε το πρωί του Σάββάτου νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη σε όσους τον είχαν γνωρίσει μέσα από τα βιβλία του αλλά και τους κατοίκους της Φωκίωνος Νέγρη όπου έμενε.

ο συγγραφέας παρέμεινε δραστήριος στο συγγραφικό του έργο και κοινωνικά ενεργός παρά την προχωρημένη του ηλικία.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη μίλησε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Νεανική Αλληλογραφία 1954-1960» που περιλαμβάνει τις επιστολές που αντάλλασσαν εκείνη την περίοδο ο Β. Βασιλικός και ο Μένης Κουμανταρέας.

Τελευταίο βιβλίο για την απώλεια

Αριστοτέχνης της αφήγησης και της δημιουργίας ατμόσφαιρας και συγγραφέας βιωματικός, τόλμησε να εκθέσει τα εσώψυχά του στο φως, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα έντονο στο τελευταίο βιβλίο του («Θησαυρός του χρόνου»), στο οποίο ο ήρωας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη διπλή ζωή που ζούσε, με την πολυαγαπημένη του γυναίκα την ημέρα και αναζητώντας τον αγοραίο έρωτα στις πιάτσες των μεταναστών τα βράδια.

thisavros

Επιβεβαιώνεται ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός του συγγραφέα και τον περίμενε στην πόρτα του διαμερίσματός του

Μαρτυρίες ενοίκων πως υπήρξε καυγάς ανάμεσα στον θύτη και το θύμα

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης έκανε τη νεκροψία για να βρει την ακριβή αιτία του θανάτου του Μένη Κουμανταρέα και μέσω των ευρημάτων του να βοηθήσει την αστυνομία να βρει τον δολοφόνο του.

Όπως δήλωσε σε ενημερωτικό πόρταλ o Νίκος Καρακούκης «βρήκαμε ότι έχει βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά με εσωτερική αιμορραγία στην κοιλιά και έχει στραγγαλιστεί με τα χέρια», είπε. Στο ερώτημα αν ο δολοφόνος στραγγάλισε τον Μένη Κουμαντερέα με γυμνά χέρια, η απάντησή του ήταν θετική.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας