Φώτης Κουβέλης: ευρύτερες συμπαρατάξεις για τις τοπικές εκλογές

Αντίθετος με τη λογική να γίνουν οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης δύναμης δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ημερίδα του κόμματος την Τετάρτη με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Όπως είπε, “οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου έτους πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων“.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση συνδυασμών σημείωσε:”Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει και το έχει αποδείξει πως ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές υποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων”.

Για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ήταν σχετικά ασαφής. Όπως είπε, “οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, αποτελεσματικότητα διοίκησης και ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση των αρχών”.

Τέλος, για τις συμμαχίες σημείωσε: “Η Δημοκρατική Αριστερά θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση”.