Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κραουνάκης: «Συμπαθάτε με αν σας πλήγωσα»

«Δεν είμαι ούτε ιστορικός, ούτε γλωσσολόγος ,μόνο καλλιτέχνης. τονίζει ο Σταμάτης Κραουνάκης στο απολογητικό του σημείωμα για το σχόλιο του για την ελληνικότητα των Μακεδόνων.  Όπως τονίζει δεν είχε σκοπό να πληγώσει κανέναν και πιστεύει ότι οι κουβέντες του παρερμηνεύτηκαν και παρεξηγήθηκαν, ’ «εκρέμαστες και αποσπασματικές» τις χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά το σχόλιο του:

«Αγαπημένοι φίλοι και εχθροί από την βόρεια Ελλάδα μας,

σε μια πρωινή εκπομπή χτες Κυριακή τ Αγιαντρεα μίλησα για πολλά ανάμεσα σ αυτά για την ελευθερία τη γλώσσα και τη ψυχή… μια δυο κουβέντες για τη γλώσσα παρερμηνεύτηκαν. Παρεξηγήθηκαν. Ξεκρέμαστες κι αποσπασματικές ..όπως εκτέθηκαν στο σκοινί του διαδικτύου.. με “δείξανε” στο επίπεδο να “αμφισβητώ την ελληνικότητα των μακεδόνων”…

Ξαναείδα το βίντεο, δεν συνάγεται κάτι τέτοιο.. Αλλά επειδή στο ίνμποξ μου μίλησαν άνθρωποι με πόνο ψυχής και λύπη, καθώς εκπροσωπούν φίλους μου από την πατρίδα μου εκεί, που με έχει και την έχω τιμήσει, αγαπήσει, συντρέξει, προσφέρει πολλά… δεν θα ‘θελα να μείνει ούτε τόση δα σκόνη απ αυτό το περιστατικό.

Δεν είμαι ούτε ιστορικός, ούτε γλωσσολόγος ,μόνο καλλιτέχνης.. Θεώρησα σκόπιμο, ημέρα Κυριακή, μ ένα παιδί να πεθαίνει με απεργία πείνας να κάνω μια έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση για το θέμα αυτό.. Πριν αρχίσουμε τις παρουσιάσεις σαν να μην τρέχει τίποτα…

Περιέργως δεν είδα πουθενά αποσπασμένο και παρουσιασμένο αυτό, αλλοίμονο κιόλας, αλλά το άλλο που με βάζει σε σύγκρουση ηθική με το μέρος της Ελλάδας, που μου ‘χει δώσει δυο γιαγιάδες, παππούδες μαχητές, βραβεία, σταμάτησε η κυκλοφορία στο θέατρο δάσους στους Αχαρνης,.. κόσμος παντού πολύς!!! στη Βεροια, στις Πρεσπες, στη Δραμα, στην Αλεξανδρουπολη, στην Κομοτηνη, στην Ξανθη, εγκαινίασα χώρους, πρώτος κατέβασα τις τιμές το χειμώνα του 11.. μέσα στα χιόνια.
Κατάμεστο Μέγαρο, με το φθηνότερο δυνατό εισιτήριο, κατάμεστο Βασιλικό θέατρο πέντε μέρες τώρα το Σεπτέμβρη. Θεωρώ ύποπτη την απομόνωση και προβολή των φράσεων που μας βάλανε σε κόντρα σε τόσο δύσκολο καιρό. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ.. Χτυπώ πρώτος το φίδι στο κεφάλι να εξαφανιστεί!..

Ζητάω ειλικρινά την συμπάθεια σας αν σας πλήγωσα άθελα μου. Ήταν έξω από τις προθέσεις μου και ήταν άλλος ο στόχος της κουβέντας μου. Ελπίζω μ αυτές τις λέξεις.. να λήξει το θέμα, και να μείνουν μετέωρες στον απάντα καιρό ,η βία και η χυδαιότητα απ οπού κι αν προέρχονται. Καλό μηνά, η γλώσσα μας είναι το μέλλον μας».

 

Το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας:

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας