Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Τα ΚΤΕΛ Αττικής αναλαμβάνουν τις λεωφορειακές γραμμές των νοτίων προαστίων

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο τα αστικά λεωφορεία που εκτελούν τις γραμμές του ΟΑΣΑ έχουν αλλάξει μορφή, ο λόγος είναι η συμφωνία του ΟΑΣΑ με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής να αναλάβει το μεταφορικό έργο συνολικά 59 γραμμών.

Μεταξύ αυτών, από τις 29 Νοεμβρίου περιλαμβάνονται και οι 3 γραμμές που εξυπηρετούν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, 115 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι, 116 Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι και 117 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ερχόμενο καλοκαίρι τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν και τη λειτουργία της θερινής λεωφορειακής γραμμής 122Θ Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα.

Τα ΚΤΕΛ έχουν δρομολογήσει συνολικά 200 λεωφορεία. Ανάλογος αριθμός οχημάτων που έχει εξασφαλίσει η ΟΣΥ, έχει σταδιακά από την 1η Οκτωβρίου ενισχύσει γραμμές στις οποίες δεν εκτελούταν το σύνολο των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω έλλειψης οχημάτων.

Βασικό πρόβλημα που παραμένει ακόμα άλυτο είναι πως για καμία από τις 59 γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ δεν διατίθεται ζωντανή ενημέρωση για τα δρομολόγια μέσω της εφαρμογής της τηλεματικής, αν και αυτό έπρεπε να είχε συμβεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την σύμβαση μεταξύ των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΑ. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ είχε αναφέρει πως η λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής θα γίνει σταδιακά, χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού στις συγκοινωνίες, ενώ τίποτα δεν αλλάζει στο σύστημα αγοράς και ακύρωσης εισιτηρίων.


Με πληροφορίες από το athenstransport.com

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement