Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κτήνη πυροβόλησαν σκύλο στο μάτι στην Πάτρα

Στα θύματα της κρίσης δεν περιλαμβάνονται μόνο οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες… αλλά και τα ζώα. Η αυξημένη επιθετικότητα είναι μια από τις επιπτώσεις της κρίσης και στόχος αυτής της επιθετικότητας δεν είναι μόνο οι άλλοι άνθρωποι, αλλά και τα ανυπεράσπιστα τετράποδα.

Τελευταίο στον μακρύ κατάλογο των βαναυσοτήτων σε βάρος ζώων είναι το σκυλάκι που πυροβολήθηκε στο μάτι από άγνωστο στην Πάτρα. (Θολώσαμε τη σοκαριστική φωτογραφία).   Το τραυματισμένο ζώο βρέθηκε στην περιοχή της Εγλυκάδας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την ομάδα «Αδέσποτοι Εθελοντές » του φιλοζωικού συλλόγου Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κτηνιατρείο, έχοντας ακόμα σκάγια στο κεφάλι του κι έχοντας χάσει οριστικά το μάτι του.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν 4 ημέρες ένας 68χρονος κυνηγός από τα Μοιραίικα Αχαΐας οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της ζωοκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας επειδή εκτέλεσε με πυροβόλο όπλο το σκύλο ενός 44χρονου επειδή αυτό γάβγιζε και τον ενοχλούσε…

Πριν τρεις εβδομάδες ένας σκύλος περίπου 6 μηνών βρέθηκε δεμένος από το λαιμό με σύρμα σε ένα δέντρο, σε χωράφι στο Καναλάκι της Πρέβεζας, έχοντας μείνει τουλάχιστον 10 ημέρες χωρίς τροφή και νερό. Και πάλι οι εικόνες του έκαναν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας τον αποτροπιασμό όλων.

Λίγο πιο πίσω, τον Σεπτέμβρη, ένα άλλο περιστατικό βίας σε βάρος σκύλου συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στην περιοχή της Άρτας, δυο-τρια τσιγγανάκια έκαψαν ζωντανό ένα σκυλάκι, που το είχαν περιλούσει με βενζίνη, ενώ κάποιος τρίτος βιντεοσκόπησε τη σκηνή και την ανέβασε στο Διαδίκτυο.

Τόσα πολλά είναι τα απεχθή αυτά τα περιστατικά, που αυτή την εβδομάδα παρενέβη η Εισαγγελία του Αρείού Πάγου. Έτσι, με συλλήψεις, αυτεπάγγελτες διώξεις και παραπομπή σε αυτόφωρη διαδικασία απειλούνται πλέον όσοι βασανίζουν και κακοποιούν ζώα…

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας