Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Σε τιμή ευκαιρίας νοικιάστηκε το κυλικείο του Σταδίου Βάρης

Η οικονομική κρίση είναι και εποχή ευκαιριών, λένε συχνά, και κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση της μίσθωσης του Αναψυκτηρίου που λειτουργεί στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης “Κωνσταντίνος Μπαγλατζής”.

Έτσι, οι πλειοδότες μιας φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας, οι μόνοι άλλωστε που συμμετείχαν στη διαδικασία, πήραν το κυλικείο με μόλις 750 ευρώ το μήνα ή αλλιώς 9.000 ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται για την κα. Παπαχατζίδου Δέσποινα (με εγγυητή τον κ. Μουστάκα Δημήτριο), την ίδια επιχειρηματία και τον ίδιο εγγυητή που προσφάτως ανέλαβαν την εκμετάλλευση του παραλιακού χώρου στο Μεγάλο Καβούρι για την εκμίσθωση ομπρελών και καθισμάτων. Και σε εκείνη τη δημοπρασία ήταν μοναδικοί συμμετέχοντες, όμως στην παραλία το μίσθωμα ήταν σημαντικά υψηλότερο, καθώς ανήλθε στο ποσό των 14.000 ευρώ.

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο και συγκεκριμένα στα τέλη του 2012, το ίδιο κυλικείο είχε μισθωθεί προς 15.200 ευρώ τον χρόνο ( 1.267 ευρώ το μήνα). Η προηγούμενη δημοπρασία μάλιστα είχε θέσει ως κατώτερο όριο μισθώματος και τιμή εκκίνησης των προσφορών τα 9.600 ευρώ. 

Έχει ενδιαφέρον ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής) που ενέκρινε το Πρακτικό της Επιτροπής Δημοπρασιών για το συγκεκριμένο κυλικείο, υιοθετεί μια απολογητική φρασεολογία για να δικαιολογήσει την έγκριση του πρακτικού.

Παραδέχεται ρητά ότι “υπήρξε ενδιαφέρον και συμμετοχή από έναν μόνον πλειοδότη”, σημειώνει “την αναγκαιότητα της εκμίσθωσης για αποφυγή περαιτέρω απώλειας εσόδων, από τη μη εκμετάλλευση του χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα”, επικαλείται την “άμεση ανάγκη για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων στο χώρο, με τη νέα αγωνιστική περίοδο”, ενώ αναφέρεται και στη “δεδομένη οικονομική δυσπραγία”.

Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενοι μισθωτές του κυλικείου έφυγαν κακήν κακώς, αφήνοντας μεγάλο ύψος οφειλών προς τον Δήμο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας