Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Τρόφιμα, λουλούδια ναι, ρούχα όμως όχι τις Κυριακές στα 3Β

Την κυριακάτικη λειτουργία, κατά βούληση του καταστηματάρχη, για τα καταστήματα τροφίμων, ποτών και τα ανθοπωλεία, όχι όμως και για τα εμπορικά καταστήματα, όπως αυτά της ένδυσης, της υπόδησης και του οικιακού εξοπλισμού, αποφάσισε η διαβούλευση Δημοτικής Αρχής και εμπορικού κόσμου της πόλης.

Η άποψη του Δήμου διαμορφώθηκε μετά από ανταλλαγή απόψεων, αλλά διευκρινίζεται ότι η θέση του Δήμου πάνω στο ζήτημα είναι γνωμοδοτική, αφού την τελική απόφαση τη λαμβάνει η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (4177/2013) επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο.

Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή τέσσερις Κυριακές το χρόνο, πριν από:

  • τη 2η Δευτέρα του Ιανουαρίου
  • τη 2η Δευτέρα του Αυγούστου
  • το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου και
  • το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου
  • Τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ίδιου νόμου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, οι έμποροι ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για μια σειρά από κινήσεις που έχουν γίνει με σκοπό την τόνωση της τοπικής εμπορικής αγοράς και απέσπασαν τη δέσμευσή του ότι θα δοθεί το επόμενο διάστημα ιδιαίτερο βάρος στην προβολή της “Κάρτας Δημοτη” και στη σύνδεση των τοπικών καταστημάτων με αυτήν, έτσι ώστε μέσα από την παροχή εκπτώσεων και προνομίων από τις τοπικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν τους καταναλωτές που ζουν σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας