Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

«Λαϊκό προσκύνημα» στα μεγάλα εμπορικά κέντρα την Κυριακή

Πολύς κόσμος στους δρόμους αλλά και μέσα στα καταστήματα του κέντρου και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Το ζήτημα των δυσανάλογων πωλήσεων σε σχέση με την προσέλευση του κόσμου ωστόσο παραμένει.  Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες πάντως δεν ισχύει το ότι ο «κόσμος απλώς κοιτούσε δεν αγόραζε».

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, αλλά και άλλες περιοχές, όπου οι καταστηματάρχες επέλεξαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους,  με κράχτη τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ευπρόσδεκτη τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς άγχος.

Διαμαρτυρίες έγιναν και πάλι από τους υπαλλήλους καταστημάτων που θεωρούν –και δικαίως από την πλευρά τους- ότι η κυριακάτικη αργία είναι μια κατάκτηση που πρέπει να υπερασπιστούμε και πως θέλουν και αυτοί να περνούν τις Κυριακές με τα παιδιά και την οικογένεια τους.

 

IMG_0114

Φωτογραφίες: Προκόπης Αναστασίου/3vita 2.11.04

 

Ζήτημα στις λευκές νύχτες και τις Κυριακές που τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά είναι να μη θυμίζουν το λευκό γάμο:  η γαμήλια τελετή είναι νόμιμη, όμως η νύφη και ο γαμπρός δεν κάνουν αυτό που όλοι περιμένουν ότι θα έκαναν, δηλαδή η σχέση τους δεν ολοκληρώνεται, μερικές φορές το ζευγάρι δεν ζει καν κάτω από την ίδια στέγη, γιατί ο γάμος αυτός έχει τυπικό και μόνο χαρακτήρα.

 

Για να ξεφύγει πάντως  η εμπορική κίνηση από το «φάτε μάτια ψάρια» θέλει δουλειά και ανάπτυξη πολύ.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας