Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ικανοποίηση Λαφαζάνη για το σβήσιμο της πυρκαγιάς στον Ασπρόπουργο

Δεν ήταν μια συνηθισμένη πυρκαγιά αυτή που που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Επί μέρες η Αττική ζούσε τον εφιάλτη των τοξικών αιωρούμενων σωματιδίων, όμως επιτέλους η φωτιά έσβησε. Την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τη φωτιά εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Υπήρξε έγκυρη αντιμετώπιση και έγκαιρη ενημέρωση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Πολύ γρήγορα, μια δύσκολη πυρκαγιά, και μέσα σε καταστάσεις άκρως αντίξοες και πρωτότυπες σβήστηκε πλήρως σε λίγες μέρες. Έχουμε πλήρη αποκατάσταση του χώρου και των παρενεργειών που δημιουργήθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά που κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έθεσε σε άμεση εφαρμογή την οδηγία Σοβέζο 2 που προβλέπει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Aντιστοιχη ήταν και η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Τσιρώνη στη σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη.

Ο κ. Τσιρώνης, τόνισε ότι, η πολιτεία οφείλει να δώσει τα συγχαρητήριά της, ιδιαίτερα στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της περιφέρειας, που χωρίς τη δυνατότητα τεχνητής επιχωμάτωσης κατάφεραν με το νερό, που ήταν όπως είπε το χειρότερο μέσο για τέτοιου είδους δύσκολη φωτιά, να την σβήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχόλιο του 3 vita: Το σβήσιμο αυτής της τόσο δύσκολης πυρκαγιάς ήταν πράγματι μια «επιτυχία» των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Ομως το πρόβλημα είναι αν πράγματι τα εργοστάσια ανακύκλωσης λειτουργούν με βάση τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Και οι μέχρι τώρα ενδείξεις, δείχνουν ότι ΔΕΝ λειτουργούν σωστά.

Αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση ήταν η ταλαιπωρία των κατοίκων των νοτίων και δυτικών κυρίως προαστίων της Αττικής και η έκθεση της υγείας τους σε κίνδυνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας