Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Λαϊκή Συσπείρωση 3Β: Άμεση ανάκληση της απόφασης για τις εφημερίες του Ασκληπιείου

Ο Κώστας Πασακυριάκος σε παλιότερη συμμετοχή του σε κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της συζήτησης για το ψήφισμα με αφορμή τις εξελίξεις στο Ασκληπιείο, κατέθεσε τη δική της πρόταση, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στην τελική διαμόρφωση του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Κώστα Πασακυριάκου δικαιολογεί το “όχι” στο ψήφισμα που εν τέλει υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο ως εξής:

“Σε αυτή μας την πρόταση είχε ληφθεί υπόψη και η επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Δέσποινα Τοσονίδου, με την οποία μάς καλούσε να συμμετάσχουμε στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων. Κάτι που δεν προκύπτει πουθενά από το κείμενο ψηφίσματος που προτείνει η Διοίκηση του Δήμου, όπως και από το τελικό κείμενο. 

Επιπλέον, θεωρούμε ότι η φράση: 

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της με την απόφαση αυτή και παράλληλα, την αγωνία της για….» δεν απηχεί σε καμία περίπτωση τη βαρύτητα των αρνητικών εξελίξεων. Θεωρούμε ότι στο ψήφισμά μας, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ (και όχι ο προβληματισμός και η αγωνία) όπως ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η ΑΠΑΙΤΗΣΗ να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση. Προφανώς, στην ίδια πρόταση, εκ παραδρομής, γίνεται αναφορά στη «Δημοτική Αρχή» και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εναλλακτικές που προτείνονται στο κείμενο του ψηφίσματος για τους θερινούς μήνες, αποτελούν – κατά τη γνώμη μας – «μπαλώματα» και ημίμετρα που δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Και μάλιστα, με επίκληση γενικώς και αορίστως κάποιους «τεχνικούς λόγους»…

Ακόμα, θεωρούμε ότι η αναφορά σε μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η Διοίκηση στην κατεύθυνση της υποστήριξης του Ασκληπιείου, θα μπορούσαν να παραλειφθούν, αφού το ψήφισμά μας, δεν είναι Δελτίο Τύπου του Δήμου, αλλά κείμενο που έρχεται να απαντήσει σε ένα συγκεκριμένο και σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την κατάργηση του ορθοπεδικών εφημεριών.

Τέλος, αφού η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να υπάρχει ως αναφορά στο ψήφισμα, το θέμα της έκτασης του Ασκληπιείου, θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο εκτός από τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Εκκλησίας, να υπάρχει σαφής αναφορά ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου θέμα για τα 5 στρέμματα του νοσοκομείου.

Με αυτή τη λογική, η Λαϊκή Συσπείρωση, ψηφίζει όχι στην πρόταση της Διοίκησης και στο τελικό κείμενο όπως διαμορφώθηκε. Υποστηρίζουμε τη δική μας πρόταση και καλούμε να ενσωματωθεί στο τελικό κείμενο του ψηφίσματος”.

Η πρόταση κειμένου ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση 3Β:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης, για κατάργηση των εφημεριών για ορθοπεδικά περιστατικά, από τις 6 Απριλίου 2021.
Μετά από 50 χρόνια καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας το Ασκληπιείο Βούλας, το μοναδικό νοσοκομείο στα νότια προάστια, κλείνει την πύλη του καθημερινά στις 3 το μεσημέρι και εφημερεύει κάθε 4η μέρα. Ετσι αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Αυτή η επικίνδυνη απόφαση για τη ζωή ασθενών και τραυματιών, σε συνδυασμό με όσα έχουν συμβεί την περίοδο της πανδημίας, που το νοσοκομείο όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί σε προσωπικό, αλλά ακόμα χειρότερα έχουν κλείσει μονάδες και κλινικές, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το Ασκληπιείο στο οποίο, τον τελευταίο χρόνο – σε συνθήκες «πολέμου» κατά του κορονοϊού – έχει γίνει μόλις 1 πρόσληψη γιατρού!
Είναι μία απόφαση στη λογική αντίστοιχων αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητά:
Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση για κατάργηση των ορθοπεδικών εφημεριών, που θα έχει ως αποτέλεσμα το 20% και πλέον των κατοίκων του Λεκανοπεδίου να υποχρεούται τις μέρες που δεν εφημερεύει το Ασκληπιείο να ταξιδεύει από 20 έως και 80 χιλιόμετρα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη.
Να επεκταθούν οι εφημερίες των ορθοπεδικών κλινικών σε καθημερινή βάση με την πρόσληψη του απαραίτητου γι αυτό προσωπικού. Η λειτουργία καθημερινής εφημερίας απαιτεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καταρχάς ειδικοτήτων που να υποστηρίζουν την αντιμετώπιση του τραύματος (αγγειοχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, επεμβατικοί ακτινολόγοι κλπ) και λοιπών υγειονομικών.
Χαιρετίζουμε την προσφορά του ιατρικού, υγειονομικού και λοιπού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας αλλά και όλων των υγειονομικών μονάδων της χώρας μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν διαρκώς για τη στήριξη της υγείας του πληθυσμού και ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο της πανδημίας. Είμαστε αρωγοί τους και καλούμε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον αγώνα και την προσφορά τους επιλύοντας χρόνια προβλήματα και όχι προσθέτοντας νέα, αποδυναμώνοντας έτσι το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Σε αυτή τη λογική, δηλώνουμε ότι: θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραβρεθούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται, την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 7 μ.μ. έξω από το Ασκληπιείο.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement