Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτική διαχείριση οργανωμένων ακτών προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τη θέση να αναλάβει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη λειτουργία οργανωμένων ακτών κολύμβησης κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση των 3Β. 

Με αφορμή το αυξημένο κόστος ενοικίασης ομπρελών και ξαπλωστρών στους όρμους Μαλτσινιώτη και Ζώσκα, όπου ο Δήμος μισθώνει σε επιχειρηματίες αναψυκτήρια, ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Πασακυριάκος, με εκτενή του ανακοίνωση διερωτάται μεταξύ άλλων:

“Δεν θα μπορούσε να αναλάβει το έργο ο ίδιος ο Δήμος, οι υπηρεσίες του και οι εργαζόμενοί του; Δεν θα ήταν πραγματικά ένα έργο πνοής αυτό; Με πρόσληψη εργαζομένων αλλά και αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου που έχουν τεράστια εμπειρία και ικανότητες ώστε να κάνουν πράξη ένα τόσο σημαντικό σχέδιο; Δεν θα μπορούσε ο ίδιος ο Δήμος να λειτουργεί δημοτικά αναψυκτήρια και να έχει ομπρέλες (ας πούμε σαν αυτές που έχει βάλει δίπλα στο Δημαρχείο και στην παραλία της Βάρκιζας) και ξαπλώστρες, δωρέαν ή με προσιτό αντίτιμο για τους δημότες και τους επισκέπτες;”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέγραψε τι ισχύει για αυτή τη σεζόν στις δύο μικρές παραλίες του Καβουρίου, στις οποίες ναι μεν δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου, ούτε υποχρεωτική αγορά υπηρεσιών αφού οι ακτές κατά το ήμισυ είναι ελεύθερες, ωστόσο ο τιμοκατάλογος είναι αξιοσημείωτα “τσιμπημένος” σε σχέση με ό,τι ισχύει στην Αττική:

“Όρμος Μαλτσινιώτη: Την παραχώρηση την έχει κάνει ο Δήμος. Εκεί λοιπόν έχει επιβληθεί ένα είδος διοδίων. Φυλάκιο με τοποθετημένη μπάρα η οποία σηκώνεται μόνο εάν πληρώσεις 5 ευρώ τις καθημερινές και 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Πρόσχημα για αυτό, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να παραχωρήσει τους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται σε παραλιακά μαγαζιά, σε ιδιώτες.

Ακόμα όμως και αυτή η απαράδεκτη απόφαση που έφερε η Διοίκηση του Δήμου, δεν τηρείται. Και δεν τηρείται διότι σε αυτήν, προβλεπόταν πως το κόστος για τη στάθμευση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 4 ευρώ την πρώτη ώρα και κάθε ώρα επιπλέον, θα χρεώνεται με 1 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι εάν κάποιος θέλει να κάτσει μόνο μία ώρα τότε πληρώνει «καπέλο» 1 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα πολύ περισσότερο…

Πάμε στον τιμοκατάλογο. Ομπρέλα: Τιμή καθημερινές 90 ευρώ – Σαββατοκύριακο: 100 ευρώ!!! Η ειρωνία; Στο χώρο υπάρχει ταμπέλα που δεσπόζει και γράφει: «Δημοτική Παραλία για Ελεύθερη Χρήση και Απόλαυση»…

Όρμος Ζώσκας: Την παραχώρηση την έχει κάνει η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και ο Δήμος. Το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι με τα πεντακάθαρα νερά, έχει μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο καλοκαιρινό μαγαζί, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ποτό καφέ και φαγητό.

Πάμε στις τιμές. Ομπρέλα: Καθημερινές 30 ευρώ. Σαββατοκύριακα 60 ευρώ. Καμπάνα: Καθημερινές 60 ευρώ. Σαββατοκύριακα 120 ευρώ. Στην παραλία, αριστερά στα βράχια υπάρχει ένα πολύ μικρό τμήμα ελεύθερο για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την ξαπλώστρα…”.

Η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο παλεύει σταθερά για τη δυνατότητα των λαϊκών οικογενειών να έχουν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Με παροχή υπηρεσιών που θα είναι προσιτές για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Όμως, εάν δεν διεκδικήσουμε ελεύθερες παραλίες για όλο το λαό, χωρίς εισιτήρια ή χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε ένα και δύο μεροκάματα για ένα μπάνιο δύο ωρών, τότε πολύ σύντομα απλά θα γίνουμε παρατηρητές ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας…”.

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement