Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κόντρα Λαφαζάνη – Lamda για το Ελληνικό

Η κυβέρνηση μιλά για σκάνδαλο και οι επενδυτές για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε την εξαγορά του Ελληνικού ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, προαναγγέλλοντας την επανεξέταση της πώλησης με στόχο την ακύρωσή της. Με σημερινή της ανακοίνωση η Lamda Development  απαντά ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ.  

«Η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, και τα σχέδια αξιοποίησης του ακραία περιβαλλοντικά. Εμείς θα επανεξετάσουμε την πώληση του Ελληνικού με στόχο την ακύρωσή της», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Λαφαζάνης.

Προ ημερών, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε ραδιοσταθμό των Αθηνών, είχε ταχθεί κατά του υφιστάμενου μοντέλου αποκρατικοποίησης λέγοντας ότι είναι περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού Δημοσίου σε προνομιακή θέση, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και «κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν προσφέρει τίποτε στη χώρα μια ιδιωτικοποίηση αυτού του τύπου με έναν μόνο μειοδότη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πόλης μέσα στην πόλη.

Θυμίζουμε ότι η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού, συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων, είναι αυτή στην οποία ηγείται η Lamda Development με τη συμμετοχή των Κινέζων της Fosun και της εταιρείας Al Mabaar αποό το Αμπου Ντάμπι.

Η απάντηση της Lamda Development ήρθε σήμερα:

Οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έγιναν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, και ειδικά, η αναφορά σε ‘σκανδαλώδη εξαγορά’ αγνοούν μια καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τελεί υπό την αμετάκλητη απόφαση /έγκριση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία αναμένουμε και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως.

Επιφέρουν επίσης, την ενοχοποίηση μιας εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας, της Lamda Development, που εργάσθηκε με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει και να υποβάλει μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου συνεισφέροντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας.

Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στέλνουν ένα αποθαρρυντικό μήνυμα προς τους μακροπρόθεσμους ιδιώτες διεθνείς επενδυτές, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας.

Η αναφορά επίσης του κ. Υπουργού σε ‘ακραία αντιπεριβαλλοντική αξιοποίηση’ εκ μέρους των επενδυτών, τείνει να αγνοεί τη σημασία του έργου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της δημιουργίας ενός, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής, που θα επαναπροσδιορίσει περιβαλλοντικά την Αθήνα.

Και αυτό ύστερα από 13 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης, μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υπεδάφους, εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου και πληθώρα παράνομων χρήσεων, που αποτελούν δυστυχώς μέρος της υφιστάμενης κατάστασης.

Το δημοκρατικό πνεύμα, από το οποίο η νέα κυβέρνηση αναμφίβολα διαπνέεται θα επέβαλε τη συζήτηση και τη διαβούλευση και όχι μονομερείς τοποθετήσεις όπως αυτή.

Η Lamda Development παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας