Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας: Όχι στο ελεύθερο κάμπινγκ

Σε πολλά μέρη της χώρας το ζήτημα της αυθαίρετης κατασκήνωσης, χωρίς κανέναν έλεγχο δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίας.   Με σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας,  νέα δημοτική αρχή και παράταξη του ΚΚΕ εκφράζει την αγανάκτησή της για την κατάσταση των παραλιών που όπως αναφέρει οφείλεται στην αυθαίρετη κατασκήνωση χωρίς υποδομές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ελεύθερης πρόσβασης υγιεινής και καθαριότητας. Η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί υπογραμμίζει η συσπείρωση.

Οπαδοί του ελεύθερου κάμπινγκ σε σχόλια τους στα κοινωνικά δίκτυα την απογοήτευση τους από την αυστηρότητα της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης που ρίχνει ευθύνες σχεδόν αποκλειστικά στους κατασκηνωτές και εκφράζουν την ελπίδα η αριστερή δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενέργειες διευκόλυνσης της ελεύθερης κατασκήνωσης στο πρότυπο της Τήλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Μετά και από τα πρόσφατα περιστατικά προβλημάτων υγείας στις παραλίες του  νησιού,  ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων του νησιού, θέλει να δηλώσει κατηγορηματικά αλλά και να ενημερώσει τους φίλους – επισκέπτες ότι η ανεξέλεγκτη κατάσταση στις παραλίες που δημιουργήθηκε από την ελεύθερη κατασκήνωση,  καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική υποδομή, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, ελεύθερης πρόσβασης, υγιεινής, και καθαριότητας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Κατανοούμε τα προβλήματα- γιατί τα βιώνουμε όλοι μας- από την οικονομική ανέχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, που κτυπούν κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα τους νέους, θεωρούμε όμως χρέος μας – το οποίο και θα εκπληρώσουμε-  να εργαστούμε όπως και όσο απαιτείται, ώστε οι παραλίες του νησιού μας να είναι ελεύθερες και καθαρές, στη διάθεση όλων των δημοτών και των επισκεπτών και όχι τόπος αυθαίρετης κατασκήνωσης και τόπος διαμονής εκατοντάδων ανθρώπων, απαγορεύοντας στην ουσία την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές καθενός που το επιθυμεί.

Απαιτούμε από όλους τους επισκέπτες σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας , στο φυσικό περιβάλλον  του τόπου μας , και στο δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης των παραλιών από όλους.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες για πρωτοβουλίες που θα πάρουμε σε σχέση με το τεράστιο αυτό ζήτημα” αναφέρει.

 

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας