Ιερά λείψανα επαναπατρίστηκαν στην Παναγία Φανερωμένη της Βουλιαγμένης

Ιερά λείψανα επαναπατρίστηκαν στην Παναγία Φανερωμένη της Βουλιαγμένης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα πανηγυρικό αλλά ταυτόχρονα κατανυκτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου το βράδυ στη Βουλιαγμένη, η προγραμματισμένη υποδοχή επαναπατρισθέντων ιερών λειψάνων.

Πριν από την έναρξη του Μεγάλου Εσπερινού της Εορτής της Υπαπαντής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος κατέθεσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, αργυρή λειψανοθήκη που περιέχει τα ιερά λείψανα των Αγίων Μηνά του μεγαλομάρτυρος, Χαραλάμπους ιερομάρτυρος, Παντελεήμονος του ιαματικού, Σιλβέστρου πάπα Ρώμης, Παρασκευής της αθληφόρου και Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Φέρει εγχάρακτη χρονολογία κατασκευής 1871 και τις μορφές των Αγίων που ανήκουν τα ιερά λείψανα.

Τη λειψανοθήκη, που είχε κλαπεί εδώ και πολλές δεκαετίες από παλαιό και ερημωμένο Μοναστήρι της Ηπείρου, εντόπισε στο Βέλγιο και την ενέταξε στην προσωπική συλλογή του, ο κ. Θανάσης Μαρτίνος. Ο κ. Μαρτίνος αφού δήλωσε την λειψανοθήκη στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την προσέφερε στο Ναό για παντοτινή ευλογία των χριστιανών της Βουλιαγμένης.

Στην υποδοχή συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα ιερείς, ενώ ο Ναός ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες χριστιανούς, που υπομονετικά στάθηκαν στη σειρά για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα και να λάβουν της ευλογία των αγίων.

ipo_lipsanon4

ipo_lipsanon8

 

ipo_lipsanon5

Πηγή