Θα λειτουργήσει φέτος νυχτερινό κέντρο απέναντι από το Ασκληπιείο;

Θα λειτουργήσει φέτος νυχτερινό κέντρο απέναντι από το Ασκληπιείο;

Μεγάλο όνομα της πίστας στη νυχτερινή Αθήνα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει βολιδοσκοπηθεί ώστε να εμφανίζεται αυτό το καλοκαίρι στο παραλιακό κέντρο της Βούλας που λεγόταν παλιά “Ειρηνικός”.

Η πληροφορία διαδόθηκε αστραπιαία στην τοπική κοινωνία και έχει ήδη κινητοποιήσει εξ όσων γνωρίζουμε όλους τους μηχανισμούς άμυνας της Βούλας.

Το σημείο μπορεί να έχει ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες και να είναι θελκτικό για το νεανικό κοινό του Λεκανοπεδίου, που ψάχνει αφορμή για νυχτερινή βόλτα στην “αθηναϊκή ριβιέρα”.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι γειτνιάζει τόσο με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας σε απόσταση λίγων μέτρων, όσο και με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία, το πρώην ΠΙΚΠΑ.

Πρόκειται για μια απολύτως λάθος επιλογή, αντικοινωνικού χαρακτήρα, το να λειτουργεί θερινό νυχτερινό κέντρο στο σημείο αυτό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εξελίξεις αυτές είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής που ήδη έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτραπεί πάση θυσία το ενδεχόμενο αυτό.

Άλλωστε, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σήμερα είναι από τους λίγους “θωρακισμένους” δήμους απέναντι σε αυτού του τύπου τις δραστηριότητες, ως περιοχή αποκλειστικής κατοικίας.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο εφοδιασμός των περιπόλων με ντεσιμπελόμετρο που διαπιστώνει με αδιαμφισβήτητο τρόπο τις υπερβάσεις στην ένταση της μουσικής, καθώς και η υιοθέτηση Κανονιστικών Αποφάσεων που περιορίζουν σημαντικά την αυθαίρετη δραστηριοποίηση των επαγγελματιών, είναι μερικά από τα “όπλα” της νομιμότητας που ο Δήμος φέρεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει στη μάχη με τη …νύχτα.

Μην ξεχνάμε ότι ήταν χάρη στην κινητοποίηση του (πρώην) Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας που αποτράπηκε η μετατροπή της Β’ πλαζ Βούλας σε “ξενυχτάδικο” προ ετών, όταν πρώην αλλά και εν ενεργεία σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της δημοτικής διοίκησης, αμφισβήτησαν κυβερνητικές αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό αυτό το καλοκαίρι…