Η επιστροφή της Λιλιπούπολης

Η επιστροφή της Λιλιπούπολης

Από σήμερα όποιο παιδάκι έχει ξυπνήσει στις εφτάμισι το πρωί μπορεί να ακούσει επεισόδια της «Λιλιπούπολης», αυτή τη φορά από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ. Η θρυλική αυτή σειρά έβγαινε από τον αέρα του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι την τριετία 1977-1980.

Η «Λιλιπούπολη» ήταν η ευτυχισμένη συνάντηση πολλών ταλέντων, μουσικών και ηθοποιών, όπως του Λευτέρη Βογιατζή και του Μίμη Χρυσομάλλη που δεν ζουν πια. Η Μαριαννίνα Κριεζή, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο Νίκος Χριστοδούλου συγκαταλέγονται στους συντελεστές της σειράς.

Ευπρόσδεκτη η «Λιλιπούπολη», έστω και αυτή την ώρα που οι μικροί μαθητές ετοιμάζονται για το σχολείο και δεν έχουν χρόνο να καθίσουν πλάι στο ραδιόφωνο. Όμως αναπόφευκτη είναι η σύγκριση ανάμεσα στη δημιουργική περίοδο του Τρίτου Προγράμματος και στη σημερινή φτώχεια του κρατικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Ταλέντα υπάρχουν, όμως φορείς και άνθρωποι να τα συγκεντρώσουν και να τα εμπνεύσουν δεν υπάρχουν.