Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Οι πρόσφυγες αποφάσισαν να φύγουν από το λιμάνι

Γίνεται προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2

Εντυπωσιακή μεταστροφή στα σχέδια των προσφύγων και μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ μέχρι σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες δεν έδειχναν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν τον αυτοσχέδιο καταυλισμό, παρά τα προβλήματα αυτό άλλαξε ξαφνικά.

Resizer

Ξαφνική μεταστροφή

Αυτό που τους έκανε να αλλάξουν γνώμη ήταν οι πληροφορίες, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τους έστειλαν συγγενείς και φίλους συμπατριώτες τους που είχαν πάει δοκιμαστικά στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Πανζουρλισμός για μια καλή θέση

Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα αυτής της μεταστροφής που οδήγησε σε έναν μικρό πανικό στις τάξεις των προσφύγων. Ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη ορισμένων να φτάσουν πρώτοι στο Σκαραμαγκά΄και να πιάσουν μια καλή θέση που πήραν ταξί. Ωστόσο προς μεγάλη τους απογοήτευση οι υπεύθυνοι των κέντρων φιλοξενίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο καθώς προτεραιότητα έχουν οι πρόσφυγες που χρησιμοποίησαν τα επιστρατευμένα ειδικά για αυτό το σκοπό λεωφορείπα

4

Τουλάχιστον 365 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί έως τώρα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά περίπου 800 άτομα θα μεταφερθούν σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της Ε2 στον οποίο βρίσκονται 1.350 μετανάστες και πρόσφυγες, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πέτρινη αποθήκη όπου διαμένουν 1.000 άνθρωποι και τέλος ο επιβατικός σταθμός της Ε1 όπου διαμένουν άλλοι 2.150 πρόσφυγες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας