Στη Λίμνη Βουλιαγμένης ξεναγήθηκαν Γερμανοί tour operators

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης ξεναγήθηκαν Γερμανοί tour operators

Στο πλαίσιο των ενεργειών φιλοξενίας ξένων tour operators που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο από μια σειρά ταξιδιών εξοικείωσης στην Αττική.

Προσκεκλημένοι στο ταξίδι αυτό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Οκτωβρίου 2015, ήταν tour operators προερχόμενοι από τη Γερμανία, μια από τις βασικές χώρες-στόχος του Προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά ταξιδιωτικά γραφεία όπως: FTI Touristik GmbH, Berge & Meer Touristik GmbH, Schauinsland-Reisen GmbH.

Οι ξένοι tour operators ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που βασιζόταν σε μια διαφορετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσω της διασύνδεσης αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη, ενώ ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του expanded city break στα νησιά του Σαρωνικού και την αθηναϊκή ακτογραμμή.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, o αρχαιοελληνικός πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία καταδεικνύει ότι ο ελληνικός πολιτισμός βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι ξένοι tour operators είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά σημεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ενημερώθηκαν για τις εκπληκτικές ανακαλύψεις των αρχαίων Eλλήνων, αλλά και συμμετείχαν σε μια διαδραστική ξενάγηση για την Επιστήμη – την «Τέχνη – τα Μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, στις αντίστοιχες εκθέσεις που στεγάζει το Μουσείο Ηρακλειδών.

Οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι αυτό γευτήκαν, από gourmet πιάτα βασισμένα σε φρέσκα προϊόντα της αττικής γης, μέχρι το πασίγνωστο ελληνικό σουβλάκι.

Μέρος του ταξιδιού αποτελούσε η περιήγηση κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής που κατέληγε στην επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης, ένα ιδιαίτερο σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας και μία εκ των 20 αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της Ελλάδας.