Λίπασμα για όλους από τα απόβλητα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Λίπασμα για όλους από τα απόβλητα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια πρότυπη εφαρμογή που δείχνει πώς τα απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν και να γίνουν κάτι χρήσιμο αντί να θαφτούν στη χωματερή ξεκίνησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με τεχνογνωσία από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των κλαδεμάτων που συγκεντρώνει ο Δήμος μαζί με τα υπολείμματα τροφών που ανακυκλώνουν επιχειρήσεις εστίασης.

Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού που κατά τον Κωνστανίνο Χασάπη, καθηγητή του Τμήματος Χημείας και επιστημονικά υπεύθυνου του προγράμματος είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Ο Δήμος αναμένεται να παράγει μεγάλες ποσότητες του λιπάσματος αυτού, μόλις το πρόγραμμα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το προϊόν να συσκευάζεται και να διατίθεται στους κατοίκους της περιοχής.

Τα αποτελέσματα της εξάμηνης πιλοτικής εφαρμογήςτης μεθόδου και τα πρώτα δείγματα του παραγόμενου προϊόντος παρουσίασε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Χασάπης σε ημερίδα με θέμα “Ολοκληρωμένη Διαχείριση βιοαποβλήτων” που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.