Η ληστεία του Λευτέρη Πανταζή και το πρόβλημα της τοπικής αστυνόμευσης

Η ληστεία του Λευτέρη Πανταζή και το πρόβλημα της τοπικής αστυνόμευσης

Η προσωπική περιπέτεια του δημοφιλούς τραγουδιστή και κατοίκου Βουλιαγμένης, Λευτέρη Πανταζή, απασχόλησε όλα τα μέσα ενημέρωσης (ελλείψει βέβαια και ειδησεογραφίας λόγω Πάσχα).

Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Μαρτίου δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή και απειλώντας τις οικιακές βοηθούς που βρίσκονταν εντός της μεζονέτας (απόντος του ιδιοκτήτη) απέσπασαν 1.000 ευρώ και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

tspg

Εκείνο όμως που ξεφεύγει από την προσωπική σφαίρα του τραγουδιστή (και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου το 2014) είναι το γεγονός ότι το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νέο, ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με το Google Maps, η απόσταση των δύο σημείων από τον δρόμο είναι 210 μέτρα ή 3 λεπτά με τα πόδια. Καθώς μεσολαβεί πάρκο και παιδική χαρά μεταξύ σπιτιού και τμήματος, λογικά από το μπαλκόνι του Λευτέρη Πανταζή είναι ορατό το Αστυνομικό Τμήμα.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται με πικρό τρόπο ότι η εγκατάσταση ενός Αστυνομικού Τμήματος στη γειτονιά δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη δράση επικίνδυνων κακοποιών.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Βούλας και της Βάρης που έχασαν τα αντίστοιχα τοπικά τμήματα ελέω αστυνομικού “Καλλικράτη” είναι ακόμη νωπές. Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας απαιτεί πολλά παραπάνω για να αντιμετωπιστεί.