Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

20.000 ευρώ σε ιδιώτη για δουλειά των δημοτικών υπηρεσιών

Σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναθέσει σε ιδιώτη λογιστή, με ποσό που μπορεί να ανέλθει στα 20.000 ευρώ για το 2014, μέρος της εργασίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.

Η πρόταση Κωνσταντέλλου, την οποία σημειωτέον υποστήριξε ο προϊστάμενος των υπηρεσιών, ψηφίστηκε εν αρχή στην Οικονομική Επιτροπή στις 17 Σεπτεμβρίου (ολόκληρη εδώ) και συμπληρώνει τον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου, προβλέποντας 20.000 ευρώ με αιτιολογία “Αμοιβή για λογιστική υποστήριξη”.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, “υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από την ενδοημοτική κινητικότητα” γεγονός που έχει οδηγήσει σε “κενά προσωπικού στο λογιστήριο”.

Βέβαια, σύμφωνα την πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος 3Β έχει κριθεί πλεονασματικός στο προσωπικό κατά 46 άτομα, ενώ περίπου 45 είναι και υπάλληλοι που έχουν συνολικά κάνει αίτηση για να μεταταχθούν σε άλλο δήμο. Την ίδια στιγμή, λόγω κινητικότητας, έρχονται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης περίπου 25 νέοι υπάλληλοι, άρα το ισοζύγιο είναι και πάλι πλεονασματικό.

Ακόμη κι αν αμφισβητείται η εγκυρότητα της μελέτης για το πλεονάζον προσωπικό, γεγονός είναι ότι τα προβλήματα στελέχωσης των υπηρεσιών πρέπει να λύνονται  κατ’ αρχάς με ανακατανομή του προσωπικού ή αιτήματα για νέες προσλήψεις.

Δεν φαίνεται να είναι όμως αυτή η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής, που προτιμά το “outsourcing” με χρήματα του Δήμου. Ίσως να είναι αυτή η λογική της ανάπτυξης που σκέφτεται ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το θέμα ανέδειξε ο Σπύρος Πανάς, ζητώντας διευκρινίσεις για το ποσό και το πού κατευθύνεται και δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το θέμα. Οι υπηρεσίες απάντησαν ότι η λογιστική υποστήριξη είναι αναγκαία για τις σχολικές επιτροπές. Το ποσό πάντως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αν αφορά μόνο τους μήνες που απομένουν στο 2014, καθώς θα σημαίνει μια δαπάνη 6.500 ευρώ το μήνα (για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Κώστας Πασακυριάκος, που σημείωσε ότι η απόφαση αυτή “είναι ενδεικτική της νέας λογικής της δημοτικής αρχής, ότι όπου δεν μπορεί να καλύψει ανάγκη με εργαζόμενους του δήμου, θα παραχωρεί υπηρεσίες σε ιδιώτες”.

Θάνος Ματόπουλος και Δημοσθένης Δόγκας ψήφισαν “λευκό”.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας