Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Οριστική λύση για το Χέρωμα Βάρης προανήγγειλε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Την έξοδο του Χερώματος από την πολεοδομική ομηρεία δεκαετιών προανήγγειλε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας κατά την τελετή κοπή πίτας του τοπικού συλλόγου “Νυμφόληπτος”, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους για τα ευχάριστα νέα που όπως είπε είναι η ειδική πρόβλεψη της νέας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την προστασία του Υμηττού να ξεχωρίσει το Χέρωμα ως οικιστική ζώνη με χαρακτηρισμό “Ε1”.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στη φάση αυτή “δεν τροποποιήθηκαν οι γραμμές στις ζώνες προστασίας”, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιθέτως “μέσα από τις υφιστάμενες γραμμές των ζωνών προστασίας πήραμε δυνατότητες πολεοδόμησης για την περιοχή μας”. Αυτό θα καταστεί δυνατό με τη σύνταξη Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου, που θα καθορίσει όρους δόμησης, χρήσεις γης και θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε κατασκευή έργων υποδομής στη συγκεκριμένη συνοικία.

“Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά, το 2020, το Χέρωμα πλέον βρίσκει τον δρόμο του και γίνεται μέρος της πόλης μας”, εκτίμησε ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η ΣΜΠΕ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Δείτε ακριβώς τις ανακοινώσεις του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement