Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Λυσιστράτη ανεβάζουν μαθητές της Βούλας

Την εμβληματική αριστοφανική κωμωδία Λυσιστράτη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Βούλας αυτό το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, στις 7.30 στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στην Αργυρούπολη (Κύπρου 68).

Στη θεατρική ομάδα συμμετέχουν μαθητές και απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βούλας καθώς και η χορωδία Liber Animus. Την παράσταση διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βούλας, ενώ χορηγός της βραδιάς είναι ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας.

Η παράσταση ανέβηκε πριν λίγες ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, στον Όλυμπο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού που διοργανώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, αποσπώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Η “Λυσιστράτη” συγκαταλέγεται στις γνωστότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, έχει αντιπολεμικό χαρακτήρα και κεντρικό στοιχείο της υπόθεσής της είναι η σεξουαλική απεργία των γυναικών της Αθήνας και της Σπάρτης προκειμένου να πειστούν οι άνδρες τους να σταματήσουν τον πόλεμο.

Για την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη σημειώνουν σε ένα πολύ διαφωτιστικό τους κείμενο οι Easterling – Knox (από το: Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα):

“Αν κάνουμε το λάθος να θεωρήσουμε δράματα σαν τους Αχαρνής, την Ειρήνη, τη Λυσιστράτη ως τμήμα μιας πολιτικής εκστρατείας, υπάρχει ο κίνδυνος να παραβλέψουμε στοιχεία βασικότερα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αριστοφανική κωμωδία. Ο μόχθος και τα προβλήματα του περίπλοκου και δύσκολου κόσμου της πολιτικής πραγματικότητας μεταμορφώνονται από τον Αριστοφάνη σε έναν απλούστερο και πολύχρομο κόσμο […]

Δεν ερευνά το βάθος της οδύνης ούτε ανέρχεται στα ύψη της ανδρείας και της αφοσίωσης στην πατρίδα. Αλλά τα συνηθισμένα, καθημερινά πράγματα, στα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι προσηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, έχουν μεγαλύτερη δύναμη να συγκινήσουν από όσο συνήθως πιστεύεται”.

Σε ανακοίνωσή της για την παράσταση σημειώνει η Δημοτική Βούληση:

Η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο επικεφαλής της, Δημοσθένης Δόγκας, προτίθενται να χορηγήσουν ένα μέρος των εξόδων για την κάλυψη των αναγκών της παράστασης “Λυσιστράτη” που ανεβαίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ., στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, στην Αργυρούπολη, ανταποκρινόμενοι στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βούλας προς τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν πόροι για την γκαρνταρόμπα των ηθοποιών, που είναι μαθητές και απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βούλας, για τον τεχνικό φωτισμού αλλά και τη βιντεοσκόπηση της παράστασης.

Συγχαίρουμε τη Θεατρική Ομάδα και τους αποφοίτους του σχολείου για το ταλέντο και το μεράκι τους να ετοιμάσουν για άλλη μια φορά μια πολύ απαιτητική παράσταση. Περαιτέρω, συγχαίρουμε τους γονείς του Συλλόγου που ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να αγκαλιάσει τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Συνέχεια επί της σκηνής…

lysistrati-voula

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας