Η μαϊμουδοπαρέα του facebook και ο Κωνσταντέλλος

Η μαϊμουδοπαρέα του facebook και ο Κωνσταντέλλος

Ένα θλιβερό περιστατικό διαδικτυακής παρενόχλησης με θύμα έναν παλιό Βουλιώτη έδωσε και πάλι λαβή να έρθει στην επιφάνεια ο εσμός των ψεύτικων προφίλ στο facebook που έχουν ως βάση εξόρμησης τη Βούλα.

Επίκεντρο της χυδαίας επίθεσης ήταν η ομάδα “Αντίλογος” του facebook, που αποδείχτηκε ότι την διαφεντεύουν ψεύτικα προφίλ που ακριβώς λόγω της ανωνυμίας τους, μπορούν να υβρίζουν και να ταπεινώνουν ανθρώπους που επωνύμως διατυπώνουν τις απόψεις τους.

Με μια μικρή έρευνα στο facebook διαπιστώνει κανείς εύκολα τα παρακάτω ψεύτικα προφίλ που γράφουν κυρίως για τα 3Β: Pantelis Apostolidis, Amalia Rokou, Dionisis Romas, Νotios Gr, Citizen Gr, George Baxevanis, Μixanovios Gr, Sklava Voula, Ζoro Ekdikitis, Skepti Kistis, Μάνος Μιμίκος, Trivoulos Gr, Marios Voreas, Dimitris Minou, Νektarios Lelekos, Don Korleone, Κimon Gikas, Μina Stavridi, Πνεύμα Αντιλογίας, Σπαθάρης Καραγκιοζάς, Κλόουν Γελωτοποιός και Έλλην Πολιτικός.

Πολλά από αυτά εξαφανίζονται για λίγο για να επανεμφανιστούν με άλλη φωτογραφία και άλλο όνομα. Στην πραγματικότητα, πίσω από όλα αυτά τα προφίλ κρύβονται ένα ή δύο το πολύ πρόσωπα.

Και το θέμα θα ήταν απλώς γραφικό ή θα απασχολούσε στη χειρότερη περίπτωση το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που φανταζόμαστε ότι θα λάβει γνώση του τελευταίου περιστατικού.

Όμως η υπόθεση περιπλέκεται εφόσον όλα αυτά τα προφίλ με τον άλφα ή βήτα τρόπο επικαλούνται, προμοτάρουν, υποστηρίζουν, διαφημίζουν ή υπερασπίζονται τον σημερινό δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Ασφαλώς, δεν έχει ευθύνη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αν κάποια διαταραγμένη προσωπικότητα χρησιμοποιεί κακές διαδικτυακές πρακτικές στο όνομά του. Όμως επειδή η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2011 και φαίνεται ότι συνεχίζεται αταλάντευτα, θα πρέπει η ομάδα της δημοτικής αρχής να λάβει τα μέτρα της, ώστε να καταστείλει με όλα τα νόμιμα μέσα τους ανθρώπους αυτούς, που φαίνεται να είναι γνωστοί στην κοινωνία της Βούλας.

Το όλο θέμα κοινοποιήθηκε χθες στη δημόσια ομάδα του facebook To Forum των 3Β, όπου κανείς μπορεί να αναζητήσει λεπτομέρειες.