Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Μάνης

Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Μάνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο 18χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας στη Μεσσηνία μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας. Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στις φυλακές του Αυλώνα.

Το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί ομάδα συγγενών των θυμάτων που αποδοκίμασαν τον έναν εκ των δραστών κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή.

Μετανιωμένος και αθώος επί των κατηγοριών που του αποδίδονται εμφανίζεται μέσω απολογητικού υπομνήματος ο ένας εκ των δυο 18χρονων.

«Δεν είμαι δολοφόνος, ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Όπως αναφέρει στην αρχή του υπομνήματός του, «παρά τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί για την υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως εξαιτίας των όσων επακολούθησαν του συμβάντος, δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί».

Αναφερόμενος στο 26χρονο θύμα υποστηρίζει ότι επιδιδόταν σε εμπόριο αναβολικών ουσιών και παρέσυρε τους πελάτες του σε αγορές υποσχόμενος ωραία σώματα και διακρίσεις αλλά με τελικό σκοπό να τους «καταστήσει έρμαιο των ουσιών, απολύτως εξαρτημένους από αυτές και σε τελική ανάλυση υποχείρια του ιδίου, διότι μόνον από αυτόν μπορούσαν να τις προμηθευτούν και αυτός καθόριζε ποιες ουσίες, με ποιο συνδυασμό και σε ποιες δοσολογίες έπρεπε να λαμβάνονται».

Ο ίδιος δήλωσε «μαγεμένος» από τις αλλαγές στο σώμα του θέλοντας να δικαιολογήσει τη χρήση των αναβολικών.

Στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τις παρενέργειες που προκαλούν αυτές οι ουσίες (διαταραχές προσωπικότητας, ευερεθιστότητα, μείωση της ικανότητας κρίσης, επιθετικότητα και βίαια ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της σωματικής προσπάθειας, σχιζοφρένεια, παράνοια, ψευδαισθήσεις, παρανοειδείς παραληρηματικές ιδέες) από τις οποίες υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να πάσχει και ως χρήστης αυτών των αναβολικών.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έχει συγκεντρωθεί μικρή ομάδα συγγενών των θυμάτων που αποδοκίμασαν τον ένα 18χρονο κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή, όταν μάλιστα αντιλήφθηκαν ότι εισέρχεται στο κτίριο από βοηθητική πόρτα.

Πηγή: in.gr