Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Προσγείωσε ο Μάντεσης τον Κωνσταντέλλο για το 3ο Λύκειο Βούλας

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες διαδικτυακές του παρεμβάσεις με πολιτικό χαρακτήρα, σήμερα το πρωί, ο πρώην δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης, επέστησε την προσοχή της δημοτικης αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το θέμα του 3ου Γυμνασίου Λυκείου. 

Προηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωση (εδώ ολόκληρη) του Συλλόγου Διεκδίκησης 3ου Γυμνασίου Λυκείου, που ανέφερε ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι γονείς με τον Δήμαρχο 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τη δέσμευση του τελευταίου για να προχωρήσει η αξιοποίηση του παλιού Λατομείου στην οδό Σπετσών.

Βέβαια, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την ίδια μέρα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε ότι απλώς είναι μια πιθανή εναλλακτική λύση και ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τίποτε.

Σχολιάζει πάντως ο Γιώργος Μάντεσης στην ομάδα Forum των 3Β , μιλώντας για την ανακοίνωση του Συλλόγου Διεκδίκησης 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας και τα όσα φαίνεται ότι είπε στους γονείς ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά το χώρο που ούτως ή άλλως δεν είναι 7 στρέμματα που λέει το δημοσίευμα, αλλά λιγότερο ας είμαστε λίγο προσγειωμένοι. Το λατομείο δεν είναι αλάνα… έχει ιδιοκτήτη και πολλές δυσκολίες. Καλό είναι πριν ανακοινώνεται κάτι για το πολύπαθο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο, να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορεί να υλοποιηθεί. Αυτός ο χώρος δεν προσφέρεται. Ας το καταλάβουν οι ενδιαφερόμενοι και ο Δήμαρχος…

 

 

3 Comments

3 Comments

 1. Ανδρέας Κολαΐτης

  18 Δεκεμβρίου 2014 at 2:26 μμ

  Τι θα γίνει βρε παιδιά στα ΒΒΒ; Αυτοδιοικητικός “αεροδιάδρομος”;
  Από τη μια “απογειώσεις” μεθοδεύει ο νέος Δήμαρχος. Απ’ την άλλη “απότομες προσγειώσεις” είχαμε ουκ ολίγες φορές από τον τελευταίο Δήμαρχο Βούλας ειδικά στον εν λόγω θέμα. Αν και η προτεινόμενη περιοχή φαντάζει όντως ιδανική -μιας και ‘κει στερείται Γυμνασίου-Λυκείου- , ας μην αγχώνονται οι τοπικοί μας άρχοντες μιας και μέχρι την ανέγερση (όπου ήθελε βρεθεί χώρος) του σχολικού συκροτήματος 3ου Γυμνασίου –
  Λυκείου Βούλας, στο τέλος των “αεροπορικών επιδείξεων” με βάσει την πρόσφατη μαθητική δημογραφική … “κατάντια” μας μάλλον δεν θα χρειάζεται !

 2. Θ.Χ.

  18 Δεκεμβρίου 2014 at 9:01 μμ

  Κάνετε λάθος κ. Κολαϊτη, το πρόβλημα είναι πιεστικό και οι απαντήσεις των δημοτικών ΑΡΧΟΝΤΩΝ εξόχως εκνευριστικές.
  Μη σας πω ότι ήταν συνεννοημένοι ο απογειωμένος και ο προσγειωμένος !!

 3. Ανδρέας Κολαΐτης

  19 Δεκεμβρίου 2014 at 9:59 πμ

  Φίλτατε γείτονα Θ.Χ, επί της παρούσης “βράζουμε” όπως διαπιστώνει καθείς μαζί με τα παιδιά μας στο αυτό “καζάνι” ελλείψει του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας. Είπαμε … νηνεμία χρειάζεται για να μην αγχώνουμε τους τοπικούς μας άρχοντες (νυν & πρώην) με το όλο θέμα. Διότι οσονούπω και στην “πόρτα” μας το “σχολείο θα γίνει ταβέρνα ελλείψει μαθητών”.

  “Από τότε που θυμάμαι το εαυτό μου ο πληθυσμός της Ελλάδας γυρνάει εκεί κοντά στο μαγικό 10-11εκατομύρια! Και τότε, στα μεταπολεμικά χρόνια, οι μαθητικές τάξεις ασφυκτιούσαν με υπερπληθυσμό που έφτανε και τα εβδομήντα παιδιά. Ακολούθησε η μεγάλη αστυφιλία και η μετανάστευση που όμως, δεν μείωσαν δραματικά τον μαθητικό πληθυσμό ώστε να φτάνουν στο σημείο να μένουν ανενεργά σχολεία. Τουναντίον χτιζόντουσαν νέα τέτοια.

  Πέρυσι τέτοια εποχή διάβαζα ένα άρθρο του αρχισυντάκτη της Καθημερινής Νίκου Κωνσταντάρα σε Αμερικάνικη εφημερίδα όπου υποστήριζε ότι η «μάχη» της Ελλάδας, δεν βρίσκεται μόνο σε οικονομικό πεδίο αναφερόμενος σε περισσότερους θανάτους από τις γεννήσεις. Αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος- κράτος.

  Τα διαβάζεις, ανησυχείς ίσως βρίζεις τους “υπαίτιους”και πετάς την εφημερίδα, αλλά ως εκεί. Αν κάτι δεν το ζεις στο πετσί σου… Χτες παρακολουθούσα την εκπομπή του Νίκου Μάνεση 60λεπτά Ελλάδα στον Alpha. Το οδοιπορικό στα δυσπρόσιτα χωριά του όρους Βάλτου. Κάπου εκεί ανάμεσα Καρδίτσα και Ευρυτανία. Ένα σχολείο με ελάχιστους μαθητές από πέντε-έξη χωριά. Εργαζόμενοι μετρημένοι στα δάχτυλα και συνταξιούχοι όλων των ηλικιών, απίστευτα πολλοί, να χρωστούν στο καφενείο καφέδες και ούζα περιμένοντας το πριμ να ξοφλήσουν!

  ΕΛΣΤΑΤ 2014. Η Ελλάδα θλιβερά πρώτη στον γηρασμένο πληθυσμό άνω των 65 ετών με ποσοστό 14%. Σε 15 χρόνια ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι πάνω από 65 χρονών!

  Την πρωτιά κατέχει η Πορτογαλία και την δεύτερη θέση η Ευρυτανία με ποσοστό 32.2%!

  Η επόμενη σκηνή σε ένα από τα χωριά του οδοιπορικού όπου κάποιος σε μια μεγάλη αίθουσα-ταβέρνα δείχνει που ήταν το θρανίο του και που ο μαυροπίνακας. Το σχολείο έγινε ταβέρνα ελλείψει μαθητών! Κι εγώ έμεινα να κοιτώ μια χώρα με θλιβερό παρόν και αβέβαιο μέλλον . Κι όλα αυτά “ξαφνικά(;)” και σε μόλις τέσσερα χρόνια; Ή βλέπαμε όλοι οι Έλληνες διαθλαστικά μια παραμορφωμένη πραγματικότητα; Και τώρα που έγινε η επικέντρωση είδαμε(;) πως ο βασιλιάς είναι θεόγυμνος.

  Γεμίσαμε πρωτιές χρέους, ανεργίας, φτώχιας, υπογεννητικότητας, γήρανσης…

  Και η διάγνωση από τους ειδικούς “Οξεία δημογραφική γήρανση”. Σε μια χώρα όπου η γηριατρική δεν θεωρείται ιατρική”.

  Το κείμενο είναι παρμένο από τον ιστότοπο: “αἰέν ἀριστεύειν.com”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας