Μαρία Μπραϊμνιώτη: Το πρόσωπο του πολιτισμού και του αθλητισμού στα 3Β

Μαρία Μπραϊμνιώτη: Το πρόσωπο του πολιτισμού και του αθλητισμού στα 3Β

Έναν διαφορετικό απολογισμό κάνει για τη θητεία της στην ηγεσία του Οργανισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) η Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Πρόκειται για έναν δημοτικό τομέα που δεν αφορά σε τεχνικές παρεμβάσεις, καθαριότητα ή πράσινο, αλλά που αξιοποιεί πόρους για το …ευ ζην: Τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τους μικρότερους κατοίκους του Δήμου, τα βρέφη και τα νήπια.

“Ομαδικό πνεύμα, συνεργασία και θετική ενέργεια για την επίλυση όλων των συγκρούσεων ήταν το μυστικό μας αυτά τα διόμισι χρόνια, κάτι που πιστεύω ότι άφησε ένα αξιόλογο έργο αγκαλιάζοντας πραγματικά χιλιάδες συμπολίτες μας”, τονίζει η Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Και πράγματι, μέσα σε αυτό το σύντομο σχετικά διάστημα καθιερώθηκαν και διευρύνθηκαν ως θεσμοί ευρύτερης τοπικής σημασίας 3 πολιτιστικά φεστιβάλ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

  • Το Μικρασιατικό Φεστιβάλ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα αφιέρωμα στη συλλογική μνήμη του ξεριζωμού, ένα βίωμα για ένα σημαντικό κομμάτι της Βούλας.
  • Το Μεσογειακό Φεστιβάλ της Βάρκιζας, μια πρωτότυπη ιδέα ανάδειξης μουσικών και προϊόντων της Μεσογείου κάθε καλοκαίρι, που φέρνει στον Δήμο μεγάλους καλλιτέχνες.
  • Και το Παιδικό Φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα παιδιά Δημοτικού που με το κλείσιμο των σχολείων τους συμμετέχουν σε ένα διήμερο εκδηλώσεων προσανατολισμένων στην ηλικία τους.

Παράλληλα, έκανε το πρώτο του βήμα το Νεανικό Φεστιβάλ, όπου “22 ερασιτεχνικά σχήματα από τις πόλεις μας παρουσίασαν τη δουλειά τους, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και προετοίμασαν το επόμενο μεγάλο βήμα τους”, όπως λέει η εμπεύστρια του νέου θεσμού. Τρεις μέρες με χορό, μουσική και θέατρο που έδειξαν ότι υπάρχει ένα πλούσιο και ταλαντούχο δυναμικό στην πόλη, αρκεί κάποιος να το εμπιστευτεί και να το αναδείξει.

“Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά μας και τους νέους ονειρεύονται, να δείξουμε στην πράξη ότι ο πολιτισμός δίνει το εισιτήριο για έναν κόσμο δημιουργίας και προσωπικής ανάπτυξης μακριά από κινδύνους”, σημειώνει η Μαρία Μπραϊμνιώτη.

Παράλληλα, μικρότερες διοργανώσεις, όπως οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ή η αναβίωση του Πανηγυριού στα Βλάχικα έφεραν μια νέα πνοή στο μέχρι πρότινος άνευρο τοπικό πολιτιστικό τοπίο.

Όμως και ο αθλητισμός υπήρξε πεδίο προτεραιότητας τα τελευταία χρόνια για τον ΟΑΠΠΑ και την ομάδα του.

Κατά τη θητεία της Μαρίας Μπραϊμνιώτη στον Οργανισμό το διασχολικό πρωτάθλημα επεκτάθηκε σε νέα αθλήματα (σκάκι και πινγκ πονγκ) φτάνοντας να αγκαλιάζει 2.300 μαθητές του Δήμου! Ο αθλητισμός εισήλθε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και τα σχολεία, ενώ τα αθλητικά τμήματα του ΟΑΠΠΑ στα οποία εκατοντάδες δημότες συμμετέχουν πλέον φτάνουν τα 60, καλύπτοντας κυριολεκτικά κάθε προτίμηση.

Ο ΟΑΠΠΑ και ο Δήμος είναι σταθερός αρωγός μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων όπως το ορεινό τρίαθλο στη Βουλιαγμένη και τα “Δρόμεια”, τη διεθνή συνάντηση των πρωταθλητών του στίβου στη Βάρη, που συγκαταλέγεται στις επίσημες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών φορέων.

Παράλληλα, ο Οργανισμός στάθηκε ως γεφυροποιός και εμψυχωτής στα αθλητικά σωματεία των τριών πόλεων, παρέχοντας δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις και δικτυώνοντας τους συλλόγους με μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις του ΟΑΠΠΑ που πλέον φιλοξενούν 550 παιδιά ολοκληρώνουν τις βασικές παρεμβάσεις μια πολυσχιδούς δράσης που άφησε πλέον εποχή…

Η Μαρία Μπραϊμνιώτη διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των συνδημοτών της με το συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφια στη Βάρη, καταθέτοντας έναν “βαρύ” απολογισμό και το κυριότερο, έναν γεμάτο φάκελο με νέες ιδέες και προτάσεις προς υλοποίηση.