Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους ο Θανάσης Μαρτίνος

Με απόφαση του πρωθυπουργού, ο Βουλιαγμενιώτης εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος αναλαμβάνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.

Παρόλο που η οικογένεια Μαρτίνου θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εφολιστικές οικογένειες της χώρας, το όνομα του Θανάση Μαρτίνου είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής με το φιλανθρωπικό έργο.

Οι μεγάλες χορηγίες στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας, η καθοριστική του συμβολή στην ανέγερση ορθόδοξων ναών, όπως ο εμβληματικός ναός της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη και οι διαρκείς δωρεές στα σχολεία και τους συλλόγους της Αττικής, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Αιγαίας” που έχει ιδρύσει γι’ αυτό το σκοπό, έχουν συντελέσει ώστε το προσωνύμιό του στην Αττική να είναι το “άγιος Μαρτίνος”.

Παράλληλα, εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο Θανάσης Μαρτίνος – σε αντίθεση με τον προκάτοχό του – χαίρει καθολικής αποδοχής στους κόλπους της ιεραρχίας αλλά και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος το 2017 του απένειμε το “οφφίκιον του Άρχοντος Εξάρχου”.

Ο Θανάσης Μαρτίνος σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και στη Μονή Καρακάλλου το 2016, μαζί με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Γιώργο Προκοπίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας