Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Μάθημα δημοκρατίας το διά τηλεδιάσκεψης Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πρώτη εξ αποστάσεως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 13 Απριλίου.

Από τον διάλογο μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης δεν έλειψαν τα επιχειρήματα, οι κόσμιες διαφωνίες, οι αστεϊσμοί και οι κόντρες, όλα σε ένα πλαίσιο οικονομίας χρόνου και παραγωγής αποφάσεων για τον Δήμο.

Η συνεδρίαση διήρκεσε κάτι λιγότερο από 3,5 ώρες, ενώ την τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας Zoom μετέδιδε ζωντανά η διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την ιστοσελίδα του Δήμου και από τη σελίδα του στο Facebook. Μόνο στο Facebook οι χρήστες που βρίσκονταν σε σύνδεση κυμαίνονταν από 30-50 καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των 33 συμβούλων παρόντες ήταν οι 32 και ο Δήμαρχος, ενώ σε σύνδεση βρίσκονταν και οι τρεις πρόεδροι των Συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και βέβαια, ο γραμματέας που κρατά τα πρακτικά.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Ψαλλίδας κράτησε τη διαδικασία αρκετά ανοιχτή, με τους συμμετέχοντες συμβούλους να σέβονται την ιδιάζουσα κατάσταση και να μιλούν μόνο όταν τους δινόταν ο λόγος.

Βέβαια η διαδικασία είχε και πολλά …παραλειπόμενα.

Οι μόνοι τρεις “νεάντερταλ” της τεχνολογίας που επισκέφτηκαν το Δημαρχείο στη Βούλα για να ζητήσουν τεχνική βοήθεια του προσωπικού στη σύνδεσή τους ήταν ο Κυριάκος Κικίλιας, ο Δημήτρης Δαβάκης και η Ζανέτ Δόγκα. Για το λόγο αυτό προφανώς, ο μεν Δημήτρης Δαβάκης εμφανίστηκε στο καρέ της τηλεδιάσκεψης με μάσκα και γάντια, η δε Ζανέτ Δόγκα με καλυμμένο σχεδόν πλήρως το πρόσωπό της.

Στο τεχνικό κομμάτι του εγχειρήματος η μόνη δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε είχε ως θύμα τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ακουγόταν μεν στο εικονικό Συμβούλιο, όχι όμως και στους χρήστες που παρακολουθούσαν διαδικτυακά. Το πρόβλημα πάντως επιλύθηκε γρήγορα.

Στις ζωντανές συνδέσεις του Facebook οι χρήστες μπορούν να σχολιάζουν δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο φυσικά δεν έγινε εξαίρεση. Ανάμεσα σε διάφορα σοβαρά και φαιδρά σχόλια, ξεχώρισε αυτό του πρώτου επιλαχόντος δημοτικού συμβούλου από τη Βάρη και την παράταξη Δαβάκη, Παναγιώτη Μελιδώνη, ο οποίος και πάλι βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Αθανασίου.

Υπήρξαν όμως και άσχετα με τη συνεδρίαση σχόλια:

Οι συνδέσεις από το σπίτι έχουν και τα απρόοπτά τους και ένα τέτοιο απρόοπτο έτυχε στον Κώστα Πασακυριάκο όταν ο γιος του μπήκε στο δωμάτιο με την κάμερα με έκδηλη περιέργεια για το τι γίνεται για να …εξαφανιστεί μόλις έγινε αντιληπτός.

Δεν θα λέγαμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρόσεξαν ιδιαίτερα το “πώς βγαίνουν στο γυαλί” και εκτός μάλλον από τον Δήμαρχο, όλες οι λήψεις είχαν τεχνικά ελαττώματα. Για παράδειγμα, η εικόνα του Θάνου Ματόπουλου είχε ρυθμίσεις χρωμάτων προς το …πράσινο (και δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτό!).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και μια χτυπητή διαφοροποίηση της Ζανέτ Δόγκα από την παράταξή της, καθώς η δημοτική σύμβουλος αποφάσισε να αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη ακριβώς πριν συζητηθούν τα θέματα κοπής δέντρων, με τον αρχηγό της παράταξης Δημήτρη Δαβάκη να αναφέρει απλώς ότι είχε “ανειλημμένες υποχρεώσεις”.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση εδώ:

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement