Νέες σειρές μαθημάτων ξεκινούν από τον Οκτώβριο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά Βιβλίου

Νέες σειρές μαθημάτων ξεκινούν από τον Οκτώβριο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά Βιβλίου

Ποτέ δεν είναι αργά για να μαθαίνει κανείς.

Οι θεματικές που θα θα αναπτυχθούν στο νέο κύκλο μαθημάτων (27ος κύκλος) είναι οι ακόλουθες: Το λεξιλόγιο της ελληνικής, τα σπουδαία μνημεία της Δυτικής Ελλάδας, η τέχνη του κινηματογράφου, οι μεγάλοι Έλληνες ποιητές, η Φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης, η τέχνη του χορού είναι οι θεματικές που

Αναλυτικά, ο καθηγητής Γ.Μπαμπινιώτης θα πραγματοποιήσει σειρά πέντε μαθημάτων για την ελληνική γλώσσα με τίτλο «Οι λέξεις τής Ελληνικής» (από τις 7 Δεκεμβρίου).

Τα μεγάλα μνημεία της Δυτικής Ελλάδας θα αποκαλυφθούν στη σειρά πέντε μαθημάτων αρχαιογνωσίας με τίτλο «Αιτωλία, Ακαρνανία, Ήπειρος: μια δυναμική περιοχή τού αρχαίου ελληνισμού». Συντονίζει και διδάσκει ο καθηγητής Βασίλης Λαμπρινουδάκης και άλλοι διακεκριμένοι αρχαιολόγοι (Λάζαρος Κολώνας, Γιώργος Ρήγινος, Λίνα Μενδώνη κ.ά από τις 27 Οκτωβρίου.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα μάς μυήσει στην τέχνη τού κινηματογράφου στη σειρά πέντε μαθημάτων με τίτλο «Αναζητώντας την ψυχή στον κινηματογράφο» από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο καθηγητής Ευριπίδης Γαραντούδης θα διδάξει πέντε μαθήματα για τη νεοελληνική ποίηση με τίτλο «Ο ποιητικός κανόνας και οι εκλεκτικές συγγένειές του: Σολωμός, Κάλβος, Παλαμάς, Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης» από τις 21 Οκτωβρίου.

Ο καθηγητής Παύλος Κόντος θα προσεγγίσει την κρίση με φιλοσοφικό στοχασμό μέσα από τα πέντε μαθήματά του με τίτλο «Φιλοσοφία: ο Ασκληπιός τής κρίσης;» από τις 22 Οκτωβρίου.

Θεωρητικοί τού χορού αλλά και δημιουργοί θα μιλήσουν για την τέχνη του χορού διαχρονικά αλλά με έμφαση στον 20ό αι. στα πέντε μαθήματα με τίτλο «Ο ρόλος τού χορού στον πολιτισμό». Θα διδάξουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κλημεντίνη Βουνελάκη, Μάρω Μαρμαρινού, Μαρία Τσουβαλά, Νατάσα Χασιώτη, Τάσος Κουκουτάς κ.ά. (από τις 22 Οκτωβρίου).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για εγγραφές www.stoabibliou.gr, 210 3253989, 210 3244538

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου:
Για τη διευκόλυνση των σπουδαστών τού Ελευθέρου Πανεπιστημίου μειώνεται -από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος- το κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα :
Για σειρά 10 μαθημάτων το κόστος είναι 80 € (από 100 €) και για σειρά 5 μαθημάτων το κόστος είναι 50 € (από 70 €). [Ισχύουν οι ίδιες εκπτώσεις].