Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Περιφέρεια

Μαθήματα αλληλεγγύης από τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

950 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκέντρωσαν τα σχολεία των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παλλήνης και Παιανίας.

Την πρωτοβουλία πήρε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αποστέλλονται τμηματικά από τη Δευτέρα 28/3 με οχήματα των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης στο «Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» της Περιφέρειας Αττικής στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στον χώρο «Εσπλανάδα»), όπου μετά από συντονισμένη συγκέντρωση, ασφαλή αποθήκευση και σωστή καταγραφή, τα είδη αυτά μεταφέρονται στα σημεία που παραμένουν πρόσφυγες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Την Τρίτη 29/3 στην «Εσπλανάδα» βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου μαζί με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη κατά τη δεύτερη φάση παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε συγκεντρωθεί από τα παραπάνω σχολεία.

Σε δήλωσή του ο Πέτρος Φιλίππου συγχάρηκε τον Σύλλογο «Αλέξανδρος Δελμούζος» και τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής που συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, δείχνοντας στην πράξη τη μεγάλη τους ευαισθησία αλλά και την αλληλεγγύη τους προς τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά χαρτοκιβώτια υπήρχαν ζωγραφιές των μαθητών των σχολείων, με τις οποίες έστελναν μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης στα παιδιά των προσφύγων.

παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας_3

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο και τις ανάγκες που υπάρχουν, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας