Μαθήματα "αυτοάμυνας" στα Δημοτικά Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μαθήματα “αυτοάμυνας” στα Δημοτικά Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σεμινάρια παιδικής αυτοάμυνας στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε να κάνει με δαπάνες του ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής.

Τα σεμινάρια προβλέπεται να διεξαχθούν το διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2017 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, στα 8 δημοτικά σχολεία του Δήμου για 2 ώρες ανά εβδομάδα.

tspg

Ο ΟΑΠΠΑ αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 8.000 ευρώ για τη συνδιοργάνωση του προγράμματος με κάποιον φορέα που θα λάβει απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα “αφορά διδασκαλία τεχνικής αυτοάμυνας, εκπαιδευτικό παιχνίδι, ενημέρωση στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν τις κινήσεις τους μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό και τέλος ανάλυση της έννοιας της αυτοπροστασίας, της αυτοάμυνας και της συνεργασίας με τους δασκάλους εντός του σχολείου ή τους γονείς εκτός“.

Ανεξάρτητα από το ποια άποψη έχει κανείς για τις πολεμικές τέχνες και την παιδαγωγική τους αξία (άλλωστε θα είναι επιλογή των γονέων ποιο παιδί θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα) η αλήθεια είναι ότι σε τόσο σύντομο διάστημα και υπό σχολικές συνθήκες δεν γίνονται πραγματικά μαθήματα, ούτε προλαβαίνει κανείς να αφομοιώσει κάτι.

Πρόκειται περισσότερο για επιδείξεις και αμοιβόμενη προβολή του φορέα που θα αναλάβει το πρόγραμμα.