Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βαρη

Μαθήματα δημοτικής διπλωματίας από τη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Η Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η μετονομασία μιας κεντρικής λεωφόρου του Δήμου, της Βάρης Κορωπίου, όσες επιφυλάξεις και αν έχει κανείς για τη σκοπιμότητα και τη λειτουργικότητα αυτής της επιλογής, έδωσε αφορμή σε μια πρωτοφανούς έκτασης προβολή του Δήμου και των σχέσεών του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Μια διοικητική αλλαγή που θα μπορούσε και να μείνει στα χαρτιά, η δημοτική αρχή την μετέτρεψε σε κορυφαία εκδήλωση που “έπαιξε” σε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης (καθώς το ΑΠΕ τροφοδότησε με υλικό όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο). Μεταξύ άλλων, σχετικές ανακοινώσεις υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής.

Άραγε, υπάρχει άλλη φορά που Δήμαρχος έχει δεχτεί στο γραφείο του ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό του ΓΕΣ;

Τι σημασία έχουν όλα αυτά, θα αναρωτηθεί κανείς, πέρα από την τόνωση του ηγετικού προφίλ του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, και μάλιστα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε διαπραγματεύσεις με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Διεκδικεί από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ένα μεγάλο οικόπεδο 20 στρεμμάτων στην ευρύτερη ιδιοκτησία της Σχολής Ευελπίδων, στο οποίο έναντι ανταλλάγματος θα μπορέσει να εγκαταστήσει άμεσα κάποιες οχλούσες δημοτικές λειτουργίες που σήμερα βρίσκονται μέσα στις πόλεις και δεν λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους νομιμότητας:

  • Το αμαξοστάσιο, το τεχνικό συνεργείο και το πρατήριο καυσίμων βρίσκονται σήμερα εντός του οικιστικού ιστού της Βάρης (δίπλα μάλιστα από το νεκροταφείο της πόλης).
  • Σταθμό μεταφόρτωσης δεν έχει νόμιμο ο Δήμος των 3Β και μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
  • Ο σταθμός εναπόθεσης κλαδεμάτων λειτουργεί δίπλα στο νεκροταφείο Βουλιαγμένης, εντός προστατευόμενης ζώνης.
  • Και η μονάδα παραγωγής εδαφοβελτιωτικού βρίσκεται σήμερα σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας.

Παράλληλα, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τις πύλες της σε εκατοντάδες δημότες μικρούς και μεγάλους, φιλοξενώντας δωρεάν αθλητικούς συλλόγους (όπως ο ΑΚΟΒΒ και ο ΝΟΒ) στο κλειστό της κολυμβητήριο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η δημοτική αρχή έχει λοιπόν κάθε λόγο να καλλιεργεί τις σχέσεις της με την ηγεσία του Στρατού, που ως γνωστόν δεν έχει ως προτεραιότητα τις δημόσιες σχέσεις.

Ήταν ένα μάθημα “δημοτικής διπλωματίας” που ενίσχυσε τη θέση του Δήμου απέναντι σε πολύ ισχυρούς θεσμούς του κράτους, με μόνο κόστος κάποια συμβολικά δώρα.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλά στη δημοτική εκδήλωση μετονομασίας της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου σε λεωφόρο Ευελπίδων

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος αποκαλύπτει την πρώτη ταμπέλα της “λεωφόρου Ευελπίδων”

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μιλά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλά στην τελετή έξω από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έχοντας ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο και την επιτιμοποίηση, ο Προκόπης Παυλόπουλος έλαβε ως δώρο και μια εικόνα σε ξύλο ελιάς από τον Δήμαρχο

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement