Οι μαθητές της Βάρης αναδεικνύουν τα μνημεία των 3Β

Οι μαθητές της Βάρης αναδεικνύουν τα μνημεία των 3Β

Τα …γυαλιά βάζουν οι μαθητές της Βάρης στη δημοτική αρχή για την προβολή και αξιοποίηση των μνημείων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Διερευνώντας την τοπική Ιστορία στο πλαίσιο των Βιωματικών Δράσεων, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Βάρης κατέγραψαν τα μνημεία της περιοχής και στη συνέχεια παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σε ειδική εκδήλωση στο Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

tspg

Βασική διαπίστωσή τους ήταν ότι η συγκεκριμένη ενότητα δεν υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αναφέρουν στην εργασία τους:

“Με την εκπαιδευτικό μας κα. Κατσάμπα Μαρίνα, σκεφτήκαμε να καταγράψουμε τα μνημεία και να βοηθήσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου να ολοκληρώσουν την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Οι στόχοι μας είναι να συμβάλουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του τόπου μας και να συμβάλουμε στην συντήρηση της ιστορικής μνήμης”.

Με το φωτογραφικό τους φακό κατέγραψαν:

Το μνημείο της Πλατείας Ιμίων, στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου στη Βούλα.

Το μνημείο στην πλατεία Ηρώων της Βάρης

Το Μνημείο Ελευθερίου Βενιζέλου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Το Μνημείο Ειρήνη, στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βουλιαγμένη.

Το γλυπτό Μνημείο, στο Δημαρχείο της Βουλιαγμένης.

Το γλυπτό Μνημείο, στην πλατεία του Δημαρχείου Βουλιαγμένης.

Το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στην Ιωνία από τους Μικρασιάτες της Βούλας, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στη Βούλα.

Το Μνημείο των ΛΟΚ, στη Βουλιαγμένη.

Το Μνημείο Ζησιμόπουλου στη Βάρκιζα.

Οι μαθητές κατέληξαν και σε μια πρόταση:

“Όπως διαπιστώσαμε, στον Δήμο μας δεν υπάρχει μνημείο για την Μεγάλη Επανάσταση του 1821. Προτείνουμε την τοποθέτηση ενός μνημείου στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στη Μηλαδέζα, με την μορφή ενός βιβλίου στο οποίο θα αναγράφονται οι πρωτεργάτες της Φιλικής Εταιρίας και οι ήρωες της επανάστασης”.

Την εργασία εκπόνησαν οι μαθητές: Κουτούβαλη Ελένη, Κρανιού Χριστίνα, Λαδακάκου Κατερίνα, Μακρή Μαρία, Μανωλιός Δημοσθένης, Ματσιούλας Φρατζέσκος, Μεγαγιάννη Πέννυ, Μητρόπουλος Φώτης, Μορφινού Μυρσίνη, Μπαϊρακτάρι Μαρκέλλα, Μπαλωμένου Κωνσταντίνα, Μπισμπιρούλα Αγγελική, Ντάσιου Αλίκη, Οσμένη Ορέστης, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Πελεκάνος Νίκος και Περάκη Ευαγγελία.

Δείτε την όλη εδώ: