Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Ματόπουλος: Προτάσεις για ένα δημοκρατικό Δημοτικό Συμβούλιο

Δέσμη προτάσεων για μια περισσότερο δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέθεσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών. 

Στις θέσεις της ΡΙΚΙΠ ξεχωρίζουν:

Διενέργεια ειδικής συνεδρίασης με προγραμματικές δηλώσεις από τη νέα δημοτική αρχή, οι οποίες θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις του Συμβουλίου.

Πρόβλεψη χρόνου στην αρχή των συνεδριάσεων για την τοποθέτηση πολιτών και συλλογικών φορέων. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Ματόπουλος πρότεινε να γίνονται πέντε παρεμβάσεις με αυστηρό χρονικό προσδιορισμό και μετά από ψηφοφορία του Συμβουλίου.

Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων των Επιτροπών του Δήμου, με τη διεξαγωγή τους στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στο γραφείο Δημάρχου και τον προγραμματισμό τους κατά τις απογευματινές ώρες.

Αποστολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ηλεκτρονικά όλων των εισηγήσεων από τις υπηρεσίες του Δήμου και όχι μόνο της περίληψης που λαμβάνουν σήμερα.

Απαντώντας η πρόεδρος του Συμβουλίου, Λυδία Αργυροπούλου, είπε ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις αυτές και τουλάχιστον στο θέμα της αποστολής των εισηγήσεων είπε ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του προεδρείου, στο βαθμό οπου αυτό είναι εφικτό, αφόσον δηλαδή οι υπηρεσίες στέλνουν ηλεκτρονικά τις εισηγήσεις.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας