Θάνος Ματόπουλος: “Χρειάζεται δήμος που να αντιστέκεται”

Στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών μπαίνει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς πρώτος ο συνδυασμός του Θάνου Ματόπουλου πραγματοποίησε κεντρική ομιλία, χθες, Παρασκευή, στην πλατεία της Βουλιαγμένης.

Μεταξύ φίλων και υποψηφίων της ΡΙΚΙΠ, ο Θάνος Ματόπουλος είπε ότι η κίνηση που εκπροσωπεί “γεννήθηκε στα κινήματα” και στάθηκε ιδιαίτερα στο τελευταίο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς “που έρχεται να προσφέρει τεράστια οφέλη για τους επιχειρηματίες ταυτόχρονα με την επέλαση του ΤΑΙΠΕΔ“, όπως σημείωσε.

“Χρειάζεται ένας Δήμος που θα αντιταχθεί και θα αντισταθεί στα σχέδια αυτά”, είπε ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, ασκώντας κριτική στις άλλες παρατάξεις που κρύβουν τις προθέσεις τους πίσω από τη δικαιολογία ότι “θα συμβαδίζουν με τα νόμιμα”. “Μα αν πάμε με το γράμμα του νόμου, αυτός είναι ενάντια στη θέληση των πολλών”, ανέλυσε ο Θάνος Ματόπουλος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Μεγάλου Καβουρίου, κατηγορώντας τον Δήμαρχο των “3Β”, Σπύρο Πανά, ότι κάλυπτε τις παράνομες παρεμβάσεις στην παραλία του Αγίου Νικολάου, μέχρι που η καθολική αντίδραση των κατοίκων τον ανάγκασε να υπαναχωρήσει και να γκρεμίσει τα κάγκελα.

Στη συγκέντρωση πήρε ακόμη το λόγο ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Βουλιαγμένης με τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, Κωνσταντίνος Δέδες, ο οποίος ανέπτυξε ένα πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης στο Δήμο. Το λόγο πήρε τέλος μια κάτοικος του Μεγάλου Καβουρίου, που είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν είμαστε κηπούπολη, είμαστε το τελευταίο κομμάτι του αστικού ιστού που συναντά τη φύση“, για να εκφράσει τις αντιρρήσεις της με τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.