Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ο Ματωμένος Γάμος του Λόρκα από το 2ο Γυμνάσιο Βούλας

Το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, Ματωμένος Γάμος ανεβάζει η θεατρική ομάδα μαθητών της Βούλας, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Βούλας.

Η παράσταση βασίζεται στη μετάφραση του Νίκου Γκάτσου και τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκη. Το έργο αυτό παίχτηκε πρώτη φορά κατά τη θεατρική περίοδο 1980-81 από το Εθνικό Θέατρο. Δείτε εδώ το σχετικό ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου με πληροφορίες για εκείνη την παράσταση.

Ο Ματωμένος Γάμος είναι ένα από τα τρία τραγικά θεατρικά έργα της “ισπανικής υπαίθρου” του συγγραφέα. Τα άλλα δυο είναι η “Γέρμα” και “Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα“. Και τα τρία έργα υπογραμμίζουν την πειθήνια υποταγή των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της ισπανικής υπαίθρου, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα (πηγή: Wikipedia).

Το έργο γράφτηκε το 1933 και βασίζεται σε αληθινό περιστατικό της εποχής, με ήρωες που θυμίζουν πρόσωπα αρχαίας τραγωδίας. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο δυνατά έργα του Ισπανού ποιητή και δραματουργού.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας