Οσμή πολιτικής δολοφονίας: Κάηκε ζωντανός ο εκδότης Μαυρίκος

Οσμή πολιτικής δολοφονίας: Κάηκε ζωντανός ο εκδότης Μαυρίκος

Νέα σκοτεινή τροπή παίρνει η υπόθεση της πυρκαγιάς σε ΙΧ αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε ο οδηγός του.

Σύμφωνα και με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο άνδρας που απανθρακώθηκε μέσα στην Πόρσε στην Αττική Οδό, είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος είναι πελάτης του.

tspg

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα για το συμβάν, το αυτοκίνητο, ένα πολυτελές Porsche Cayenne, ανήκει στη σύζυγο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε συληφθεί πριν απο λίγο καιρό, μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους, κατηγορούμενοι για εκβίαση σε βάρος ΔΕΚΟ.

Από τον σωματότυπο του άνδρα που ανασύρθηκε απανθρακωμένος από το ΙΧ στην Αττική Οδό, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι ο νεκρός άντρας είναι ο εκδότης, ο οποίος ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά οριστική απάντηση για την ταυτότητα του θύματος θα δοθεί απο την εξέταση DNA, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβαστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ανάφλεξη οφείλεται σε σύντομη πρόσκρουση στο στηθαίο ασφαλείας, αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα αλλά και αν θα μπορούσε το συμβάν να προέρχεται από δολιοφθορά.

Ο νομικός εκπρόσωπος του εκδότη, δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι «ο πελάτης μου δεν είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Πάντως ο αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτης Μαδιάς επεσήμανε ότι «έχουν υπάρξει περιστατικά ανάφλεξης οχημάτων είτε λόγω βραχυκυκλώματος –κυρίως λόγω φθοράς καλωδίων– είτε λόγω υπερθέρμανσης των φρένων του οχήματος λόγω μπλοκαρίσματος. Τέτοιου είδους συμβάντα σημειώθηκαν προ ενός μηνός στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και το 2014 στο ύψος του Καραβόμυλου στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Οφείλει πάντως κάποιος να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει προηγμένα συστήματα ασφαλείας και είναι εξαιρετικά δύσκολο να είχε προβλήματα συντήρησης που οδήγησαν στην ανάφλεξη του οχήματος».

Το συμβάν έγινε στις 14.50 ανάμεσα στις εξόδους Ηράκλειο και Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος του εμπορικού κέντρου Mall.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαϊάς ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό, το κόλλησε στο τοιχίο και εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ