Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκό ρόλο αποκτά ο Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Βουλιαγμενιώτης βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό (Sub-Committee on Education, Youth and Sport) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Με μια λακωνική του δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σχετικά:

Φυσικά ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρεται στην απίστευτη επιτυχία του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, του οποίου η ανδρική ομάδα πόλο με αρχηγό τον ίδιο κατέκτησε το 1997 το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με αντίπαλο τη Roma.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς αναπτύσσει αξιόλογη δραστηριότητα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προ ημερών έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια στηρίζοντας το ψήφισμα «Δίνοντας τέλος στις διακρίσεις και στη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο».

Στην εισήγησή του τόνισε ότι καθότι το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, οι κακές πρακτικές έχουν εισβάλλει και αυτές, ιδιαίτερα όταν η διαδικτυακή επικοινωνία χαρακτηρίζεται από την απόσταση και πολλές φορές την ανωνυμία.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση απέναντι στη ρητορική μίσους ενώ αναφέρθηκε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Συμβούλιο της Ευρώπης εκτός από το θεσμικό πλαίσιο και στη διάδοση καλών πρακτικών.

Ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ λογοκρισίας και ανοχής στη ρητορική μίσους καθότι η καταπίεση πολλές φορές προέρχεται όχι από τους κανόνες, αλλά ακριβώς από την απουσία κανόνων με αποτέλεσμα να μην προστατεύονται οι πιο αδύναμοι, οι πιο ήπιοι, οι πιο ευαίσθητι.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των post truth politics που αρχίζουν να κυριαρχούν επικίνδυνα και στο πολιτικό σκηνικό επηρεάζοντας τις αποφάσεις κοινωνιών και ίσως θα πρέπει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ασχοληθεί με ψηφίσματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες ειδικά για το φαινόμενο αυτό.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

(Δείτε ολόκληρη της εισήγηση του Γιώργου Μαυρωτά εδώ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας