Γιώργος Μαυρωτάς: Μη βιαστείτε να νεκρολογήσετε το Ποτάμι

Γιώργος Μαυρωτάς: Μη βιαστείτε να νεκρολογήσετε το Ποτάμι

Με έναν συγκινητικό και σχετικά αισιόδοξο τρόπο επέλεξε ο Γιώργος Μαυρωτάς να κλείσει τον κύκλο αυτό της κοινοβουλευτικής του πορείας μέσα από το Ποτάμι, που όπως ανακοινώθηκε δεν θα συμμετέχει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στο τέλος της ομιλίας του κατά τη συζήτηση της κύρωσης σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Βουλιαγμενιώτης βουλευτής τόνισε:

tspg

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων για τη συνεργασία τους μέσα από γόνιμες -τις περισσότερες φορές- αντιπαραθέσεις. Να ευχαριστήσω το πάντα πρόθυμο προσωπικό της Βουλής που μας βοήθησε ουσιαστικά στη λειτουργία μας ως βουλευτές. Και κυρίως να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο γραφείο που δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα για να είμαι εγώ κατάλληλα προετοιμασμένος.

Και επίσης τους συνεργάτες του Ποταμιού, τα παιδιά από την Κοινοβουλευτική Υποστήριξη στους οποίους οφείλεται ένα μεγάλο μέρος από την πολύ καλή εικόνα που έδειξε το Ποτάμι στη Βουλή. Μπορεί να διαφωνούσατε με τις θέσεις μας, αλλά δεν θα διαφωνήσετε ότι ήμασταν πάντα καλά διαβασμένοι.

Και βέβαια ευχαριστώ και τον Σταύρο που μου άνοιξε την πόρτα γι αυτό το ωραίο ταξίδι που θα συνεχιστεί. Η πορεία του Ποταμιού στη Βουλή μου θύμισε λίγο τα παιδικά μου χρόνια.

«Τι ομάδα είσαι;» ρώταγαν

«Πανιώνιος» απαντούσες.

«Και από τις μεγάλες;»

Το Ποτάμι αρνιόταν να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση και για αυτό έγινε στόχος και των δύο μεγάλων. Και βέβαια και των αντίστοιχων Μ.Μ.Ε. των οποίων ακούω κάποιους έγκριτους δημοσιογράφους να πανηγυρίζουν -ειρωνικά όπως συνηθίζουν μάλιστα- για την πτώση του.

Το Ποτάμι όμως μην βιαστείτε να το νεκρολογήσετε. Μπορεί να μην είναι παρόν στην επόμενη Βουλή, αλλά θα είναι παρόν στην πολιτική σκηνή γιατί σε μια μεταβατική και ρευστή περίοδο -όπως αυτή που διανύουμε- χρειάζεται ο γόνιμος, ορθολογικός, συνθετικός λόγος του.

Και επειδή «οι καλοί δεν χάνονται» και το Ποτάμι είναι καλό για τον τόπο, δεν θα χαθεί. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τα εμπρός θα τραβήξει, γιατί η ανάγκη για δημιουργία, αξιοκρατία, σύνεση, σύνθεση, επιδίωξη συναινέσεων, θεσμική θωράκιση, η ανάγκη για προοδευτικές λύσεις πέρα από ιδεολογικά χαρακώματα που πρεσβεύει δεν θα πάψουν ποτέ να είναι επίκαιρες στη χώρα”.