Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Βγήκαν …μαχαίρια στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β

Αντιπαράθεση και αποκαλύψεις με έντονο προσωπικό χρώμα έδωσαν τον τόνο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πρωταγωνιστές στην αντιπαράθεση ήταν ο Αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Διονύσης Κοντονής, και ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος, Παντελής Κασιδόκωστας.

Απαντώντας σε παλιότερη καταγγελία του Παντελή Κασιδόκωστα, ο Διονύσης Κοντονής κατήγγειλε στο Συμβούλιο ότι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον Π. Κασιδόκωστα “δεν έχουν πληρώσει εδώ και 20 χρόνια δημοτικά τέλη”. Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για τις μη στεγασμένες επιφάνειες των επιχειρήσεων αυτών και εκτίμησε τα διαφυγόντα έσοδα του Δήμου σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Απαντώντας αμέσως ο Παντελής Κασιδόκωστας έκανε λόγο για “λασπολόγους και κακοπληρωτές” που τον δυσφημούν και προσκόμισε στο προεδρείο προς ανάγνωση και αποκατάσταση τη αλήθειας όπως είπε τις βεβαιώσεις δημοτικής ενημερότητας για δύο επιχειρήσεις, με ημερομηνία έκδοσης 10 Οκτωβρίου και 14 Οκτωβρίου 2013. Σε αυτές υπάρχει η σαφής θέση ότι “δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Συνέχεια όμως έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Ζαχαράτος, ο οποίος ανέλυσε ότι τα διαφυγόντα έσοδα αφορούν στις μη στεγασμένες επιφάνειες, μια παράμετρο που οι υπηρεσίες του Δήμου επί χρόνια αγνοούσαν. Όπως είπε, από την αρχή του χρόνου έχει δώσει εντολή με καθαρές οδηγίες “βρείτε τις επιχειρήσεις και χρεώστε σωστά”. Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι “δεν έχουν βεβαιωθεί ποτέ τέλη για μη στεγασμένους χώρους, παρά μόνο για το κτίσμα” και πως τα οφειλόμενα ποσά είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Η απάντηση Κασιδόκωστα ήταν πως δεν μπορούσε να πληρώσει για τέλη που ποτέ δεν του επιβλήθηκαν.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας