Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Τι να ελέγξετε στο αυτοκίνητό σας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την προσμονή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκειά τους όμως επιβαρύνεται επιπλέον από την υψηλή θερμοκρασία αλλά και από τα πολλά χιλιόμετρα τα οποία θα διανύσει. Επιπλέον, οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί προς τους καλοκαιρινούς προορισμούς είναι συχνά δύσβατοι, με αποτέλεσμα και πάλι τη φθορά του οχήματός σας. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος ώστε να επισκεφθείτε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και να ελέγξετε το όχημά σας.

Στην περίπτωση όπου πρόκειται να ταξιδέψετε λοιπόν με το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να ελέγξετε τις λειτουργίες του, ακόμα και αν δεν έχει φτάσει ο καιρός για το προγραμματισμένο service του. Είναι πολύ προτιμότερο να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματά του λειτουργούν καλά ή να προμηθευτείτε κάποια ανταλλακτικά αυτοκινήτων εάν κάτι χρειάζεται αλλαγή, από το να βρίσκεστε σε διακοπές και να προκύψει μία δυσάρεστη κατάσταση.

Αρχικά, θα πρέπει πρώτα να τσεκάρετε τα φρένα του αυτοκινήτου σας. Ο έλεγχός τους γίνεται πολύ γρήγορα και με αυτόν θα αποφύγετε ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Ένας απλός έλεγχος στη στάθμη των υγρών των φρένων και στα σωληνάκια, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα υπάρξει κάποια διαρροή, καθώς και μία δοκιμή των φρένων με το αυτοκίνητο να κινείται, είναι αρκετά ώστε να βεβαιωθείτε για την καλή λειτουργία τους. Τα ελαστικά σας είναι τα επόμενα που θα πρέπει να ελεγθούν, καθώς δε θα πρέπει να είναι φθαρμένα ή να έχουν χαμηλή πίεση.

Αφού ελέγξετε αυτά τα δύο, σειρά έχει το σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου σας. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας πρώτα απ’ όλα επάρκεια στο ψυκτικό υγρό. Παράλληλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντλία νερού λειτουργεί σωστά, καθώς και η στάθμη των λαδιών του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων βρίσκεται σε επαρκές επίπεδο. Η λειτουργία του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων έχει σειρά, καθώς και η αίσθηση που έχετε όταν πατάτε το πεντάλ του συμπλέκτη.

Το σύστημα διεύθυνσης – ανάρτησης είναι ένα ακόμα σημαντικό μέρος του αυτοκινήτου σας όπου θα πρέπει να ελεγθεί πριν από ένα ταξίδι. Τα φώτα και τα φλας του αυτοκινήτου αποτελούν σημαντικά εξαρτήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να επισκεφθείτε επαρχιακούς προορισμούς, των οποίων οι δρόμοι συχνά δε διαθέτουν επαρκή φωτισμό. Για ένα άνετο ταξίδι, φυσικά μην αμελήσετε να τσεκάρετε τη λειτουργία του κλιματιστικού σας και την ψυκτική του απόδοση. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία των διακοπτών του ταμπλό σας, καθώς και της κόρνας σας είναι καλή και δε θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με αυτά στην πορεία.

Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έναν διαγνωστικό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας μέσω διαγνωστικού μηχανήματος, ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Τα διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε έγκαιρα όποιο πρόβλημα έχετε, προκειμένου να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς προβλήματα.

Άρθρο από ανταλλακτικά αυτοκινήτων Maxxparts

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement