Ρένα Δούρου: Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε!

Ρένα Δούρου: Μαζί ΔΕΝ τα φάγαμε!

Διευκρινίσεις της περιφέρειας για τον “μεζέ των 900 ευρώ” σε εστιατόριο της Γλυφάδας 

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ανακριβές δημοσίευμα (δεν διευκρινίζει ποιο ακριβώς) που εμφανίζει τη Ρένα Δούρου να γευματίζει σε εστιατόριο των Νοτίων Προαστίων.  Η διάψευση του γραφείου τύπου της περιφέρειας υποστηρίζει ότι: “Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τέτοιου είδους διαστρεβλωτικές αναρτήσεις”.

tspg

Το δημοσίευμα του 3vita.gr δεν στάθηκε ωστόσο στο αν η ίδια η περιφερειάρχης ήταν παρούσα στο λουκούλειο γεύμα αλλά στέκεται στο γεγονός ότι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης  πρόεδρος του οποίου είναι η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, πλήρωσε 900 ευρώ για ένα γεύμα. 

Σύμφωνα με εντολή πληρωμής που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, θα εκταμιευτούν 725,81 ευρώ συν ΦΠΑ 24% 174,19 ευρώ (σύνολο 900 ευρώ) «για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας  πρόκειται για γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Κρέατος, ενόψει συνεδρίου με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά σφαγείων» με σκοπό την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κρέατος. Ακόμα σημειώνει πως στο γεύμα παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 50 άτομα.

Στο γεύμα εργασίας η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε καν πολιτικό εκπρόσωπο.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι η περιφέρεια επέλεξε να πάει την Ένωση Κρέατος για γεύμα εργασίας (με σκοπό την επιμόρφωση) σε ψαράδικο και όχι στα πιο ταιριαστά Βλάχικα της Βάρης που σίγουρα θα ερχόταν και πιο φθηνά ο λογοαριασμός.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ ολόκληρη την απάντηση της Περιφέρειας.

Διαβάστε εδώ την απάντηση της Εθνικής Οργάνωσης Κρέατος στο 3vita